Febrer  2010

 

De l’Arxiu de  TOMEU MELIS “MEYME”










CAPDEPERA FA... 40 ANYS 

FEBRER  1970



INAUGURACIÓ D’UN PARC INFANTIL A S’ALZINAR.-



   Després de la cel.lebració a la parròquia d’un ofici solemne, l’Ajuntament en ple, presidit pel batle Jaume Fuster Massanet, amb una nombrosa representació de veïns i quasi tots els nins i nines del poble, als compassos de la Banda de Música, fou inaugurat -una vegada ser beneït pel rector Miquel Picornell– el nou i espaiós Parc Infantil de S’Alzinar. La primera autoritat va escollir un nin, d’entre la multitut, per a tallar la cinta simbólica. Foren els padrins de la festa, la filla del batle i el fill del regidor Miquel Flaquer Gayá. La família March va donar una ajuda a Capdepera per a aquestes instal·lacions com també ho va fer per al Parc Infantil del carrer Hernán Cortés de Cala Rajada a inaugurar en data propera, del  mateix any.

 

 

“BARCAROLA  CALA AGULLA”
COMPOSICIÓ MUSICAL DEDICADA A CAPDEPERA.-


 
 El Director de la Banda de Música de Capdepera, Bartomeu Massanet, al cap devant dels seus components, va fer entrega a la Corporació Municipal  de l’obra musical de nom “Barcarola Cala Agulla” original del mestre Bartomeu Oliver, deïxeble del eximi músic Paul Ducàs, escrita per Oliver l’any 1921 i estrenada per la Banda de Capdepera l’any 1947.  L’Ajuntament va prendre, més tard, l’acord de fer editar un disc de la peça musical que pogués servir per ser venuda a les botigues de «souvenirs» per a promocionar el turisme de les nostres contrades  i, en especial, de Cala Agulla  i del "Munt Gros“, lloc on el seu  autor va sentir la inspiració per a compondre-la. Creim que tot i que va ser una bona idea de l'Ajuntament, aquesta iniciativa mai no va veure la llum. O sí?.



 

 

“ART I JOVENESA” 
REPRESENTA “RECORDANCES GABELLINES”.-

 

Amb el patrocini de l’Ajuntament, l’agrupació teatral “Art i Jovenesa” de Capdepera posarà en escena, al Teatre Principal (ara Municipal) un espectacle segons guió i direcció de Joan Nebot “Rai” que duu per nom “Recordances Gabellines”, en homenatge a l'esperit musical del poble, encarnat en la figura de Mestre Miquel Llull (a) Pil·lito.

Als programes de mà es llegeïx: __” Aquest esperit sembla mort. Bastaria, emperò, s’esforç, sa voluntat i s’ajud de tots per fer-ho ressucitar amb sa força i s’impetuositat d’altre temps ja perdut. La música es un art de molt de pés, a l’hora de posar dins la balança la cultura d’un poble ».

Els esdeveniments culturals de cada un dels mesos del any es posen en escena, com “esquitxos”, i la Coral “Mare de Deu de l’Esperança”, dirigida per Joan Garau “Bessó”; la “Rondalla de Guitarres i Bandurries”, baïx la batuta de Mestre Pil.lito; la Banda de Música, dirigida per Bartomeu Oliver i l’Agrupació artística-musical “Pincelada Española” de Francisca Tous, amb intervenció de membres de la Companyia de teatre local “Art i Jovenesa”, impulsora de l’acte, completen el repartiment de tan fastuosa vetllada.



Agrupació “Pincelada Española”.
Clicau damunt per ampliar-la


     

CAPDEPERA FA….. 20 ANYS 

FEBRER  1990


 

 

EVITAR ELS OLORS DE LA DEPURAD0RA COSTARA 56 MILIONS DE PESETES.-

 

  L’Ajuntament de Capdepera haurà d'invertir 56 milios de pessetes per a evitar que els mals olors que desprèn la depuradora es puguin solucionar. A pesar de que fou inaugurada un any abans, l`estació no funciona correctament ni té la capacitat suficient per a sanejar les aigües residuals que es produeixen, especialment durant la temporada d’estiu.

   Cal recordar que el cost de la depuradora  fou de 270 milions, quantitat a la qual, ara, s’hauran de sumar els 56 milions perquè funcioni correctament. Tant Pere Nadal, regidor d'Esquerra Unida, com Joan Llull, del P.P., rebutgen retardar les obres  ja que això  suposaria “perdre el tren de la modernitat”, davant l’anunci de l’equip de govern d’ajornar les obres d’embelliment de Cala Rajada a causa del precari estat de l’economia municipal. El Conseller de Turisme, Jaume Cladera, ha manifestat la disposició del Govern de deixar prorrogar per un any la realització de les obres, la qual cosa xoca amb el desig de l’oposició del Consistori gabellí.

 
 

                                                        :::::::::::::::::::

 

 

   I, POCA COSA MES, D’UN CERT INTERÈS,  S’HA LOCALITZAT EN EL NOSTRE ARXIU, CORRESPONENT AL PRESENT MES DE FEBRER. SALUTACIONS,



    Bartomeu Melis