Imprimeix
Categoria: Collaboracions
Vist: 2710
   Des de Copenhague, vos volia fer una petita crònica sobre lo que està passant per aquí (COP 15), encara que segur que vosaltres estareu més informats que jo de les questions oficials.



A part dels 20.000 delegats de tot el món que participen del 7 al 18 de desembre en aquesta conferència de les Nacions Unides i la premsa els carrers, places, metro i tots els espais publics són plens de reivindicacions i propostes.

Image


Divendres 11 vaig anar al Bella Center, on es porta a terme les conferències i discussions sobre la lluita contra el Canvi Climàtic i també a veure l’ambient que hi ha al centre de la ciutat. Per tot hi havia una gentada: al tren, metro, al carrer, i eren les 4 de la tarda!

Image
El mapa del metro s’ha canviat per esferes que representen diferentes formes d’energia…i a l’estació de Norreport, hi ha una esfera del món.

Image

Tot d’una sortint de la parada de metro que dóna al Bella Center, em vaig trobar manifestants de Greenpeace i altres associacions (de protecció d’animals) que anaven disfraçats de gallines, vaques…alguns es varen posar a cantar, altres donaven bosses de propaganda amb mil coses a dins (pesava més!)…

Image

Image


Les instal•lacions que s’han montat són enormes i això sempre, molta seguretat. No vaig poder entar ja que necessites acreditació (em falta el carnet de presa de Cap Vermell!). Aquí hi ha algunes fotos, però degut a que aquí ja fa fosca a les 15.30, no és veu massa bé.

Image

Image

Instalacions artístiques dins del canal com aquesta REFUGEES IN WATER

Image

Image

Muntatges representatius del PASSAT PRESENT I FUTUR

Image

També dir que als trens, metros i a les parades, hi ha molta publicitat sobre els actes que es porten a terme i que Dinamarca aposta per l’energia eòlica.

Image

Image

Image

Al centre de Copenhague, a la plaça central, hi ha una exposició “hopenhague”, joc de paraules “HOPE” (esperar) i “nhague”referinse a aquí, a la ciutat.

Es presenten diferentes maneres de reduir CO2, com cotxes/motos electriques, motor hibrid, vaixells amb gas natural líquid…
El lema és FACEM DE COPENHAGUE UN HOPENHAGUE aquesta és la seva web
http://espanol.hopenhagen.org/mission


Image

Image

Image



Encara que he d’anar a trescar una mica més ja que sembla molt interesant i no ho vaig poder veure tot.


Image

Continuaré  informant.

Salutacions i records,

Maria del Mar Cortada