Capdepera va ser, l'any 2008, el municipi amb major pressió fiscal de totes les illes, i gairebé de tot l'Estat






  Atenent a  les dades de la Memòria econòmica i social  de 2008,  el·laborada pel Consell Econòmic i Social de les Illes Balears (CES),  les illes són la tercera comunitat amb major pressió fiscal de tot l'estat amb un valor absolut de 8.528 per habitatant, només sota Madrid i Pais Basc. Però si se relaciona amb el PIB, són la que reb una major càrrega fiscal amb una 32,84 %. Això ja ho pensàvem i no aporta res nou, senzillament constata una sensació de (al manco) una part de la població: som la comunitat de les que més pagam i de les que menys rebem. Expoli fiscal , dèiem alguns.
  Al mateix informe, però surt una altra dada molt significativa... Capdepera és el muicipi amb major càrrega fiscal per habitant de les Illes. Dubtós "honor", que també molt sospitàvem, que ara sembla constatat per les xifres oficials.
   Així a Capdepera un ciutadà té una càrrega fiscal mitjana de 9.510 euros per habitant, mentre que la dels nostres veins de de Sant Llorenç és de  9.064 , o pels  Son Servera és de 8.823. 
 La pressió fiscal de Capdepera desglossada seria  

 Imposts
directes
Imposts  
indirectes 
Taxes
i altres 
Total Presssió
fiscal *
Capdepera 3.147 5.127 1.235 9.510 36,63
Mallorca 3.0275.118     459 8.605 33,14
(*) per habitant

  Aquestes dades donen peu a moltes preguntes. Rebem serveis en consonància a la nostra aportació fiscal?  Encara ens poden acusar de victimisme, quan exigim més inversions? És just aquest sistema fiscal?  Hi ha espoli fiscal a les illes, o tot es paranònia d'alguns "nacionalistes radicals"? És d'ara o fa temps que el patim? Per què ara se queixen tant  les associacions professionals, empresarials, hoteleres,etc.. i fa un parell d'anys no piulaven davant la pressió fiscal que patíem TOTS els ciutadans?....


És tracta de l' exageració d'uns "victimistes" o té quelcom de realitat?
MADRID= Hisienda de l'Estat

   Esperem que els nostres governants estatals, autonòmics i locals (i els futurs votants)  prenguin nota.


Tres i no res