La primavera de les flors a Balears es repeteix dues vegades al llarg de l'any...






  




La primavera de les flors a Balears es repeteix dues vegades al llarg de l'any, una que es concentra a l'abril i maig i l'altra, que gaudim ara, a l'octubre i novembre. Aquesta segona primavera, com l'anomenam els amants de les abelles, té unes característiques especials que fan que sortir a fer un voltí pel camp a la tardor sigui tot un plaer pels sentits.

Image

  Passejar a la vora d'una pradereta de safrà bord, observar el pecoreig d'una abella entre flors de xiprell o ensumar el nèctar d'un garrover vell, molt més vell que nosaltres, són els petits grans capricis que ens permet la tardor a les nostres illes. 

Image

    L'explosió de flors de colors diferents de l'abril i maig és ara contestada per la combinació de formes i tonalitats de flors delicades com la del xiprell i fruits cridaners com les arboces o les llentrisques.  És en aquests moments, a més, quan s'estan donant les condicions adequades per a poder produïr la mel de tardor que treurem a finals de novembre. 




   L'aroma penetrant i el tast peculiar del garrover, que s'intensifica quan les abelles han visitat també qualque arbocer o xiprell aprop, són la marca de qualitat d'aquest producte natural i saludable, que forma part de la nostra cultura culinària.
   Gaudim-ne idò!

Juanma Vergara