Tants de tècnics per fer aquestes xorrades?
De les "millores" sobre els contenidors, a simple vista semblen millores, però cal pensar abans una mica què costen i tal vegada ens fixarem que tals millores, pel que costen, no justifiquen la seva implantació.


Aquests contenidors, a part d'estar força mal distribuïts (basta veure les fotografies de l'escrit de CBM), de ben segur seran caríssims, fet que, pel que es veu, al nostre Ajuntament no li deu importar gaire, es paga i ja està... Crisis?, what's crisis?


És una opinió, però resulta mal de creure que existeixi una pila de tècnics de medi ambient al nostre Ajuntament, que teòricament assessoren els polítics,  quan resulta més que evident que la implantació d'aquests contenidors i l'ampliació de la selectiva a llocs com Cala Rajada són errors molt greus.


Són contenidors més típics de zones urbanes densament poblades com Palma o Barcelona; tal vegada el límit són pobles com Manacor o Inca. Però per a zones turístiques com Cala Rajada, pel fet de tenir una població flotant entre els hiverns i els estius, i veient el que costen, doncs crec que l'Ajuntament s'ha pogut estalviar molts calers amb la compra d'aquests contenidors! Sembla que és un canvi estètic, simplement, ja que no hi havia tants problemes de capacitat a Cala Rajada, no?

Com a conseqüència d'un canvi de contenidors,  s'ha provocat un canvi de tota la flota de camions de la recollida de fems i per tant, a més "cash" per part de la concessionària, que ha hagut d'aquirir noves infraestructures per a complir amb el contracte. És igual!, l'Ajuntament paga.
 
I amb ell, l'ampliació de la selectiva a Cala Rajada. De recollir-se a uns punts determinats ara s'està ampliant a recollir a totes les portes dels nuclis del municipi, amb el cost en recursos que això significa, però bé..., és igual, l'Ajuntament paga. Gràcies Maria!, gràcies per la teva herència, gràcies pels teus coneixements! Mooltes gràcies perquè ara entenc per què les taxes de residus s'apugen any rere any (malgrat augmenti la incineració). Encara hi ha algú tant innocent que es pensa que si augmenta el reciclatge ens abaixaran les taxes? Si l'augment és directament proporcional al cost que suposa posar millores i ampliar serveis, doncs... estam arreglats! Quina excusa tenen ara els mega-super-ambientalistes?



Sembla que tot això és més una capritx de l'antiga regidora (és que sóc la nº1!) que un altra cosa..., per això no entenc la tasca del departament de Medi Ambient. Per a què serveix, doncs?, per dir que sí a tot i ja està?, per combregar amb els desitjos del regidor de torn? S'ha de valorar la balança qualitat-preu per a considerar si és necessari realitzar aquest tipus d'inversió o no, i pel que es veu, a Capdepera no s'ha fet.


Després hi ha l'ampliació del servei de recollida selectiva a Cala Rajada..., una altra cagada, amb perdó. El poble s'aixeca cada dia amb els fems tirats allà on hi havia els antics contenidors, i això que la temporada turística està per començar! I a l'estiu?, de veritat creu l'Ajuntament que aquest sistema funcionarà a llocs com Cala Rajada , on es rep molta gent que ve a fer feina per uns mesos? Qui es creu, si no ha perdut el senderi, que aquests sistema funcionarà? Tal vegada a pobles en què la població hi resideix tot l'any, sí, però a llocs turístics, el millor és el que hi havia abans, i més barat!


I com han fet arribar als ciutadans tota la informació del servei? Mitjançant la propaganda municipal via tríptics?, aquesta és la gran campanya d'informació? Que trist. Així no m'estranya que hi hagi crisis, però crisis d'idees! Aquest Ajuntament ho soluciona tot amb els tríptics! Au, tants de sous per al final fer el que es fa sempre.


Veis per què dic que no sé per què serveix un departament de Medi Ambient?  Pel que es veu, serveix per anar de Guatemala a Guatepeor.  I per cert, a què es dediquen, a part de dur els fems del poble i de parlar sobre la fantasia de la sostenibilitat?  A saber de què fan olor els núvols? Tants de tècnics per fer aquestes xorrades?  Dèiem que hi ha crisis, no? Es veu que sí, i de les fortes.


Adéu

Auambabalubabalambambú