Image

 

 

Com heu llegit, probablement, en aquestes pàgines de Cap Vermell, dia 25 de juliol el nou equip de govern inicià la seva singladura. Prèviament, hi havia hagut el ple de constitució, del qual poca cosa podem dir, llevat del formalisme  adornat de bones intencions, entre promeses d’oposició constructiva i d’oferiment a la participació. Res, com sempre: el més sucós és a la sortida, a la plaça des Sitjar, on tots es treuen les caretes i, una mica més desinhibits, amollen tot el que els passa pel cap.

 

D’aquest segon plenari, poc a dir, també. Es tractava de formalitzar el tema dels sous del batle i dels regidors de l’equip de govern.

 

Una vegada presentades les retribucions i dedicacions dels membres de l’equip de govern, en els torns de paraula saltà la sorpresa: Joan Ferrer s’estranyà que no aparegués la regidora Pilar Gasull. Senzillament, no era a la llista de beneficiaris.  Remoguts els papers, resultà que la seva paga estava comptabilitzada, però, per una errada, el seu nom no apareixia a la llista de regidors de l’equip de govern! Jo, de na Pilar, em posaria una camiseta fosforescent, perquè es notàs la meva presència. Si en un tema tan important, la passen per alt! Tanta sort d’en Joan. Per cert, aquest aprofità per fer una estiradeta d’orelles a na Maria Orts, recordant-li que una cosa era estar en el govern i l’altra a l’oposició... això sí, dit sense malícia. Joan va anar més enllà, inclús trobà que el sou del batle era petit en relació a la responsabilitat que aquest assumeix. Tot un detall de part seva.

 

En  Mateu Melis va oferir la seva col·laboració a l’equip de govern, però no desaprofità l’ocasió per qüestionar el sou d’alguns regidors i reclamar més informació. El seu vot fou negatiu,una bona forma de començar aquesta col·laboració.

 I jo què vos he de dir? Que és poc el que cobren els nostres polítics? Que és molt?Si fan la seva feina com cal, pens que són sous dignes. Ara, si la fan com alguns que han passat per la Sala, que no apareixien durant setmanes per l’Ajuntament, podem considerar-les excessives. D’aquí a uns mesos podrem començar a exigir resultats.  

Quinze vots a favor i un en contra, d’en Mateu Melis d’Es Grup, decidiren el que cobrarien els membres de l’actual equip de govern: batle, 2.700 euros mensuals( dedicació de 100%); regidora de medi ambient i joventut, 2.333 euros mensuals ( dedicació de 100%);  regidor de Cultura, Educació i festes, 1.225 euros mensuals ( dedicació de 50%); i els 7 regidors de l’equip de govern restants amb 1.700 euros mensuals (dedicació de 90%). Això és la retribució en brut, a la qual s’han d’afegir dues pagues extraordinàries.

 

 Respecte a altres anys just han apujat els sous d’acorb amb l’IPC previst, però suposa un augment de despesa en tant que són més regidors. Si aquest plenari ha de ser una mostra del que ens espera aquesta legislatura, hi ha dues coses que em varen agradar: la coherència del Partit Popular (enhorabona Joan!)  votant a favor i  el toc d’atenció davant la manca d’informació cap a l’oposició. Un qui escoltava