Metavers demogràfic

I

Heu sentit parlar del metavers? El metavers o metaunivers (del prefix «meta», que significa «més enllà» i l'arrel «vers», derivat del mot «univers») és un concepte utilitzat generalment per a descriure una experiència immersiva i multisensorial en l'ús aplicat de diversos desenvolupaments tecnològics immersius d'internet.

En un sentit més ampli, el metavers no té per què referir-se sempre a mons virtuals, ja que també abasta les experiències multidimensionals d'ús i aplicació d'Internet en el seu conjunt, especialment l'espectre, combinant de la web 2.0, la realitat augmentada, la tecnologia de tercera dimensió i la realitat virtual.

En els metaversos, els humans interactuen social i econòmicament com a avatars, per mitjà d'un suport lògic en un ciberespai que actua com a una metàfora del món real, però sense les limitacions físiques o econòmiques que aquest comporta.

El metavers és l'evolució lògica de la xarxa, que no dona més de si. És portar a Facebook al següent nivell segons afirma el seu creador, Marc Zuckerberg. 
El metaverso és ficar-se en ell. En un univers on tot el que vegem, sentim i toquem sigui una experiència de realitat virtual. Aquest món paral·lel mourà “centenars de milers de milions de dòlars” en els pròxims deu anys. Bloomberg Intelligence xifra el negoci en uns 800.000 milions per a 2024.

Com canviarà el metavers les nostres vides? Influirà o determinarà els projectes de viatges o els hàbits vacacionals?  Substituirà el turisme? La gent voldrà veure primer la realitat virtual abans de viatjar?

Aquí ho deixo!, com va dir aquell.
 

II
 
La significativitat estadística
 
Sembla com si tothom s'hagués posat d'acord en expandir la notícia de que a Capdepera la població baixa. Una certesa falsa de qui sembla no tengui cap altra notícia a comentar. M'explic:

Sí, és cert que hem passat del 2020 al 2021 de 12.158 a 12.003 habitants com podeu veure a la gràfica de l'INE. I aquesta baixa suposa un 1,27% per tant no és estadísticament significativa.

Significatiu és quan supera el 2,5% o la variació és continuada al llarg d'una sèrie d'anys. Per tant no falsifiquem la realitat, i més en un any de pandèmia.
Des del 2017 que teníem 11,267 habitants hem pujat cada any...i 736 habitants més suposa un increment del 6,1% en quatre anys. Significatiu. Això és tendència.

Els propers anys ho comprovarem.