Imprimeix
Categoria: Collaboracions
Vist: 1438

 "...la finalitat de qualsevol intervenció estatal a les elèctriques i les de qualsevol empresa que et jura mil vegades un estalvi de factura és precisament això, evitar l'estalvi!!! "













Si hi ha una cosa que la modernitat (m'estalviaré definir-la) avorresqui de debò, que vol evitar a qualsevol preu és que es deixi de fer, o sigui: deixar d'emprar internet, deixar de mirar la tele, deixar d'emprar llum innecessàri, deixar de comprar coses que no necessites, deixar d'emprar la targeta Eroski... En definitiva, donar-te de baixa del món. O millor dit, fer tot això només en la mesura correcta, que no sé si és encara pitjor per a la modernitat. I ara més d'un pensarà: "...És que si deixam de fer això tornarem als Neanderthals, a les cavernes...". Bé, primer de tot, de Neanderthals encara n'hi ha molts que tresquen pel món... En tots els àmbits.
 
Xerrant seriosament. Això no té perquè esser així, encara que la modernitat ens ho recordi impertinentment. Qualsevol que hagi visitat un museu prehistòric i hagi observat els cranis de les diferents espècies humanes haurà pogut veure que tots tenen en comú una fortíssima dentadura, quasi intacta, després de centenars de milers d'anys... No crec que cap dentista d'avui en dia tingués la seva consulta sense risc de fallida. Avui serien pràcticament innecessaris amb aquests individus.



Hi ha moltes formes de definir la filosofia. Molts diuen que és una manera de canviar-ho tot, de qüestionar-ho tot. Uns altres que no s'hauria de filosofar tant i acceptar les coses com són. Allò cert és que, és més propera i ens afecta més del que et penses, encara que no ho creguis. De fet, és tan present i t'afecta tant que, fins i tot, hi ha pràctiques perverses perquè ni tan sols t'ho puguis plantejar. Un bon exemple d'això és la factura de la llum, entre d'altres. Si llegiu bé la factura de la llum podreu deduïr: "...Si, el govern mira pel poble, gent que té problemes per escalfar-se a l'hivern o de refrescar-se a l'estiu..." D'acord, però quina filosofia treus tu d'això? Ben fàcil. T'ho pot dir més fort però no més clar: NO HAS D'ESTALVIAR LLUM. Només s'estalvia com diuen ells, o sigui, amb ofertes perquè et surti més car el consum. Mai a la teva manera. De fet, la finalitat de qualsevol intervenció estatal a les elèctriques i les de qualsevol empresa que et jura mil vegades un estalvi de factura és precisament això, evitar l'estalvi!!! Enteneu ara com seria una nacionalització ben feta? Quina és la filosofia de la targeta Eroski...?
 
Francina Armengol, la setmana passada, va assistir a la World Travel Market de Londres i va dir davant els mitjans que l'any qui ve vendrien 300.000 britànics més. Fantàstic pels hotelers que contractaran més gent. Emperò quina factura té això per a la casa comuna que tenim? A quants de metres de gel polar desglaçat equivalen 300.000 persones més? No creis que ja és ben hora de filosofar en aquesta pregunta? O hi hauria qualcú que quedaria en evidència la seva raó d'ésser?

Miquel Estelrich Bestard