Imprimeix
Categoria: Collaboracions
Vist: 1795




R...

Amb ulleres de mirall que, si jo fos d'ell, mai me les trauria, en Biel Barona ha editat un CD amb 9 cançons enregistrades per R... a les acaballes de la dècada del 90 titulat «Festín de Camacho» que des de la perspectiva distorsionada que dona el pas del temps troba horrorós, i jo trobo insuperable al evocar-me el «Festín de Babette» i m’ha fa salivar pensant en el «Festín de Camacho», a base de tapes (la de bacallà no té parangó) i cerveses, a un bar d’Es Castell del mateix nom. «Tanmateix per quatre dies que ens queden, tanmateix/beurem el suc de les botelles, tanmateix/són convidats d’aquesta festa, tanmateix/tot s’acaba quan comença, tanmateix».

Per passiva, amb ulleres de mirall que, si jo fos d'ell, mai me les trauria, en Biel Barona ha començat a publicar una «Memòria Sonora/1» finisecular, és a dir, pel final, o no. El títol d’aquesta primera entrega és R... i l'ha editada Cap Vermell, Documenta Balear i l’Ajuntament perquè no ha arribat a la pàgina 79.

Escoltar el CD mentre llegim les memòries musicals i el món que les envolta (concursos de pop-rock, les festes populars, en Colau i en Gori) és un d’aquests petits plaers del què diuen consisteix la felicitat. «Tot comença el vespre quan s’amaga el sol/tanta vida yo te di/que yo guardo tu sabor/ anem tots a la platja/jo faré un trempó i tu fes ensalada».

Per passiva, la lectura de la moguda musical contada per un dels seus protagonistes, escoltant a l’ensems el CD que l’acompanya, documenta sobre la joventut més inquieta dels 90’ a Capdepera.
-Què feien en el seu temps lliure? Els inquireix Perales.

L'epíleg, a càrrec de l’editor, és incommensurable. Esbrinar les correspondències algebraiques entre l’obra i la conclusió escapa als cervells amb nivells normals de serotonina. Impossible penetrar la ment d’un editor que se'ns presenta com a fruit del caòtic «melting pot» tripolar Pruna, Cataiol, Bous.