Imprimeix
Categoria: Collaboracions
Vist: 1975


GRATITUD

Després d’haver anant amunt i avall per les pàgines del Col.lagen per a l’ànima i d’haver intentat cuinar l’arròs caldós de gratitud amb sobrassada i botifarres i haver-me sortit esbravat (siguem sincers, les meves qualitats culinàries es limiten a pelar patates i escurar) què fer?, per on seguir? com continuar?

Per Olivers Sacks! Diagnosticat d’un càncer terminal escrigué una sèrie d’articles en els que repassa la seva vida des de la consciència de la finitud amb honradesa, coratge i lucidesa il·luminadora.

Occit el 30 d’agost del 2015 se publicaren de seguida en forma de llibre, amb el títol de Gratitud, tres dels articles més un quart que data del juliol del 2013. Llegir-los és una delícia i tot una ensenyança sobre com afrontar els temps en que els dies es van fent foscos.

L’enteresa d’ànim amb la que el «vell jueu ateu», com es definí, s’enfronta a l’experiència de la vellesa i després a la de la mort i la manera com es reconcilia amb la part fosca de la seva vida no ens deixa indiferents, és tota una lliçó de vida.

Com escriurien en Tolo Cuní i en Pere-Jordi, Gra6! Gra6! Gra6! Oliver Sacks!