Comentari de titulars de premsa de 2018



  Gori Mateu diu que “el bon humor es l’oli que lubrica els eixos sobre els quals gira el món”. Ell, desprès d’haver conegut, al monestir de les Clarisses, la imatge de Nostra Senyora del Bon Humor, citava que  “el sentit de l’humor és una prova evident de la Intel·ligència humana i que la ironia agradable és la joia d’una felicitat assequible”. Idò bé: Com a lectors de periòdics i fullejadors de paperassa, no ens podem sostreu-re de fer una rialla a l’hora de llegir notícies amb titulars intrínsecs, que no hi ha dubte que evidencien la frissera pròpia dels diaris a l’hora de tancar l’edició o la manca, avui en dia, de correctors. Vet aquí, tot seguit, unes mostres que, en cap cas, pretenen ser pejoratives, ni molt manco:

  • 10.18  Diario de Mallorca: RODRIGO RATO LAMENTA EL DAÑO CAUSADO A LAS PUERTAS DE LA CÁRCEL.

  La gestió de Rato també afectà “les portes de la presó?

  • 11.18  Última Hora:  ROBAN UN CHALET EN S’ARRACÓ

  El rotatiu no ofereix més informació, però haurien d’haver explicat com aconseguiren emportar-se el xalet que varen robar ¿?.

  • 11.18  Última Hora:  MARGA DURÁN ASEGURA QUE EL PESO DEL CANDIDATO ES RELATIVO A LA HORA DE CONSEGUIR VOTOS.

   Un sempre aprèn coses: Desconeixíem aquest detall que el P.P. mesuràs el pes dels seus candidats a l’hora de redactar les llistes electorals.

  • 12.18  Full Dominical Bisbat Mallorca:  UN AMIC MEU HA VINGUT DE PARIS AMB LA NOTICIA QUE DÉU HA MORT (Larra).

  El més amunt citat Gori Mateu (TOR)  hi afegia que “segurament allà, a França, aquesta notícia la devien saber de molt bona tinta”.

Aquest comunicador, amb motiu de la Jornada Mundial de la Joventut, comentà, amb tó irònic, i no perdent l’optimisme per a no ser irrespectuós: “EL PAPA ES POSA LES ULLERES TAN MALAMENT  COM SEMPRE, A L’HORA DE LLEGIR, PERÒ HA LLEGIT TAN BÉ COM SEMPRE”.

I és que tan sols qui llegeix bé és fa capaç de comunicar.  FELIÇ 2019!


 FULLEJADOR DE PAPERS