La revista Brisas, suplement dominical d'Última Hora, dedica un reportatge a  les  darreres platges verges de Mallorca

Image

  L'extens article inclou les platges més o manco verges que encara resten a Mallorca. Així, fa un repàs per  diverses zones de l'Illa i, entre d'altres, es refereix a la zona del Llevant. Si bé el municipi d'Artà és el que té la majoria de platges no urbanitzades del Llevant de Mallorca, l'articulista hi inclou les platges de Cala Mesquida i Cala Agulla. Literalment diu " A las playas de Artá se podrían añadir las de Sa Mesquida y Cala Agulla, en Capdepera, que si bien poseen un entorno urbanizado, conservan intacto su patrimonio natural a nivel de dunas. Estos cordones dunares, con vegetación incluída, son los que permiten a las playas respirar y acumular los excedentes de arena para equilibrarse después de temporales... y paliar la erosión".
   Convendria que qualque dirigent hoteler fes un curs intensiu de com funciona el sistema dunar de les platges i que és el que veritablement es pot fer per evitar  l'erosió de la platja. Evidentment, ser permissiu amb certs negocis i amb els usuaris de les platges que malmeten la vegetació dunar no és el millor camí. Traginar arena d'aquí cap allà, tampoc.
   Per cert, l'Associació Hotelera ha fet un escàs favor a la promoció turística del municipi amb les declaracions sobre el mal estat de Cala Agulla. Pens que abans de realitzar segons quines accions han  de mirar els efectes que poden ocasionar. Tanta sort que els diaris alemanys  no s'han fet ressó de les seves apocalíptiques declaracions sobre l'estat de la platja. 
  D'altra banda, algú em podria contestar a la següent pregunta? De què serveix gastar-se una doblerada en promoció turística, si la pròpia associació hotelera fa contra-promoció? Jo no ho entenc.

tres i no res