Imprimeix
Categoria: Collaboracions
Vist: 2331

Jaume Fuster, un home que juga i treballa per a la conservació i millora de la república gabellina, exposa 34 arestes (són les seves paraules) ben aplomades al Centre Cap Vermell. Jaume Fuster es considera més un artesà que un artista i fuig de innovacions i avantguardes. Jaume Fuster és un clàssic en el sentit conservador de la paraula i també un conservador en el sentit clàssic de la paraula. El seus temes, en quadres de tamany reduït, aquarel·les i acrílics, són els bodegons, els motius florals, marines, racons urbans i animals de ploma, en aquesta ocasió gallines.

Quan en Jaume pinta gallines tothom reconeix les gallines. Jaume Fuster està atrapat per la seva personalitat i, si recordam que els seus poemes participen de la serenor clàssica, les seves pintures fan altre tant. En el seu moment es demostrà amb ets i uts que en Jaume pot passar per l’arquetipus d’animal conservador, ajudant Oakeshott .

Jaume Fuster pinta pel plaer de pintar, pel goig que li produeix, i des del 2013 s’atreveix a mostrar-nos-ho, perquè els espectadors puguem recrear-nos i gaudir amb ell de les seves pintures. La seva pretensió és, doncs, senzilla, educada, amigable, lluny d'impostures artístiques i personals. I s’agraeix, embafats com estam d’especulacions pictòriques basades en embrollats discursos infumables.

//llucià rinyon//