Jo si li faré cas









Fa uns dies, el Sr. Aurelio Vázquez, president de la Federació Hotelera de Mallorca, va fer unes declaracions on deia que esperava que els ciutadans, a l’hora de votar a les properes eleccions, ho féssim pensant amb el cor, el cap i la butxaca. I mira per on, després de llegir moltes opinions del Sr. Vázquez amb les que no hi estic d’acord, em trob que aquesta la compartesc completament. Per això jo si faré cas a la seva proposta i, si m’ho permeteu, també us demanaria que n'hi féssiu.

Per començar pel cor, jo votaré a una gent que no menyspreï la nostra llengua ni els mestres del meu fill. Una gent que no només pensi que “lo nostro” es redueix a la sobrassada, el ball de bot i les rondalles i que estimi “lo nostro” de veres, les nostres escoles, els nostres hospitals, el nostre transport públic (?), en definitiva, que estimi la nostra terra i tota la gent que hi viu.

També votaré amb el cap per una gent que no es baralli amb tothom, que vulgui escoltar a les persones encara que no siguin votants seus, que no creï conflictes ni promogui la divisió. En definitiva, que apliqui el sentit comú.

I sobretot votaré pensant en la butxaca perquè encara que no ho volguem reconèixer, com se sol dir, els doblers no fan la felicitat però hi ajuden, i sobretot si ens trobam en temps de crisi. Per tant, el meu vot serà per gent que protegeixi el territori perquè és la peça clau per una economia que depèn quasi exclusivament del turisme Que també protegeixi el patrimoni cultural com a font de riquesa i que tengui clara la importància de la petita i mitjana empresa (i que això no es quedi només en paraules).

Votaré pensant en la butxaca de tots i no d’uns pocs, perquè totes aquestes coses que sentim sempre sobre la prima de risc, el PIB, la macro i la microeconomia, la inflació, etc. depèn de tots i no només d’uns quants. Perquè el que tenc clar, sense ser economista, és que com a més gent ens vagi bé millor anirà per a tothom

Per tot això faré cas al Sr. Vázquez i el meu vot el decidiré pensant amb el cor, el cap i la butxaca. Perquè no vull pa per avui i fam per demà, perquè no vull conflictes allà on no n’hi havia, perquè la millora de l’economia no s’aconsegueix acontentant a un parell i fent patir a la resta, perquè les retallades, sobretot en sanitat i en educació, són la hipoteca del futur i perquè esper que els nostres governants també governin pensant amb el cor, el cap i la butxaca (de tots).

  

Mateu Garau Flaquer