Aquest mes d’octubre ha fet un any de la mort d’Eduard Massanet, una persona a la qual des de la Tertúlia Gabellina i Oriental no volem oblidar, perquè sempre va tenir un sí quan li demanàrem ajuda i col·laboració per tot el que fes referència a Capdepera i Cala Rajada.
Eduard va ser l’impulsor de la publicació d’un llibre important per als gabellins: Vida i costums de Capdepera, escrit pel seu padrí Antoni J. Massanet. Aquest llibre va retornar una part de la història gabellina de l’oblit, i va ser gràcies a la seva perseverança que no es va perdre per les bardisses i s’ha convertit en un patrimoni col·lectiu de Capdepera.
El darrer projecte que tenia Eduard era fer una traducció d’un llibre important sobre l’estada d’escriptors i artistes alemanys a Mallorca, i també a Cala Rajada, durant la República. Es tracta de Der Inselgarten das Exil deutschparchiger Schriftsteller auf Mallorca, 1931-1936, de Reinhard Andress, que, per altres vies tractarem de publicar i, si ho aconseguim, serà un darrer homenatge a la memòria d’Eduard Massanet, gabellí universal, que malgrat viure bona part de la seva vida lluny del seu poble, mai no va abandonar del tot les seves arrels gabellines i les va compartir amb tots noltrus.

Tertúlia Gabellina i Oriental


Eduard Massanet, amb Eloi Espinar, Pep Cataiol, Agustí Mercadal, Pere des Puixet...


Casa de Cala Rajada on va viure Eduard Massanet.

Coberta del llibre del seu padrí que Eduard va aconseguir preservar.


Farmaciola homeopàtica d'Antoni J. Massanet conservada per Eduard.