34 ANYS 

D’AJUNTAMENT

DEMOCRÀTIC












Girant, de bell nou,
l’ullada cap enrere ens hem trobat amb les votacions per a les primeres eleccions municipals lliures, celebrades a Capdepera el 3 d’abril de 1979, amb un cens de votants de 3.481 electors, dels quals 2.559 passaren per les urnes. La formació d’Unió de Centre Democràtic obtinguè 5 regidors: Francesc Joan Terrasa Femenias “Cirera”, Joan Ladària Moll, Joan Pascual Amoròs, Pere Melis Garau “Colom” i Antoni Alcover Femenias “d’es Mar Azul”. El Partit Socialista en tingué quatre: Salvador Moll Vaquer “Font”, Antoni Llull Sureda “Pil·lito”, Mateu Mercant Sirer “Castus” i Miquel Terrassa Juan “Mossón”. El PC-PCIB comptà amb dos regidors: Nicolau Alzina Sancho i Francisco Romera Màrquez. Els independents (CD), un representant a la Sala, Francesc Barbón Zafra. El PSM, Socialistes de Mallorca, l’excapellà Joan Pellicer Flaquer “Tíu”. En total, la Corporació municipal restava formada per 13 regidors, nombre que semblava que donaria sort i saber als seus integrants al front del primer ajuntament democràtic gabellí, desprès d’enterrar la dictadura.

















Salvador Moll /Miquel Terrassa



Mateu Mercant / Antoni Llull



Francesc Terrassa / Joan Ladaria



Joan Pascual / Antoni Alcover



Nicolau Alzina
/ Francesc Barbón

El 19 d’abril, Salvador Moll Vaquer “Font” es converteïx en batle gràcies a un pacte amb la resta de partits d’esquerra. Malgrat això, Moll cerca l’enteniment entre totes les forces polítiques i nomena la Comissió Permanent – actualment Junta de Govern – presidida per ell mateix. Nicolau Alzina Sancho, és el segon batle, i la resta de tinent-batles són Miquel Terrasa, Francesc Terrasa i Joan Ladària.
El dia de la presa de possessió, el sector de la construcció es trobava en vaga, la qual cosa va facilitar la nombrosa presència de gent a la Sala. Precisament, la primera audiència del nou primer edil fou per als representants de l’indicat sector.  Amb la finalitat d’assentar les directrius del Pla General d’Ordenació, que datava de 1962, i els plans parcials per estimular la legalització de les urbanitzacions paralitzades en el  terme municipal, l’assessor jurídic de l’Ajuntament, Manel Pérez Ramos, el batle i el regidor Alzina adverteixen als promotors que les irregularitats seran sancionades amb tot el pes de la Llei.

El departament d’Hisenda el presideïx Joan Pellicer i l’equip econòmic el formen Francesc Terrasa, Francesc Barbón i Nicolau Alzina. Urbanisme, Obres i Mig Ambient: Nicolau Alzina, Francesc Romera i Pere Melis. El Batle assumirà la direcció del Ordre Públic amb la policia local. Tercera Edat i Serveis Socials: Antoni Llull; Agricultura: Miquel Terrasa; Batle pedani de Cala Rajada: Mateu Mercant; Transports i Comunicacions:  Paco Romera; Depositari: Colau Alzina; Educació, Cultura i Joventut: Joan Pelli-cer; Jardins,enllumenat i cementiri: Pere Melis; Turisme: Antoni Alcover; Esports: Joan Pascual; Vies i Obres: Joan Ladària. Com es pot veure, tots els membres del nou consistori quedaren inclosos dintre les tasques de governabilitat, amb ampli consens.

Bartomeu Melis “Meyme”