Octavetes amb gloses








Coral gabellina, foto d'arxiu

 

Circulen pel poble unes fotocòpies amb unes precioses gloses de l’inimitable Joana Colom Brunet  - a qui oferesc el meu vot per a substituir a Jaume Fuster, que vol deixar de glosar la codolada de Sant Antoni - les quals ( segons els comentaris de les persones que han rebut aquestes octavetes ) no aclareixen del tot, ni responen, als interrogants que associats de la Tercera Edat de Capdepera s’han anat fent darrerament,  respecte a la Coral Gabellina.

El sotasignant pertany a un grup bastant nombrós de dones i homes, entre els quals hi ha membres, no tan sols de la Cora,l si no, també  que formen part de la Directiva d'aquesta Associació recentment formada. Els comentaris sobre el tema son pels gusts més refinats, de tota mena,  i ja resa una dita que “no és la mel per a la boca de …”.  Per tant, ho deixarem córrer.

Més tard o d’hora procuraré entrevistar – si “Cap Vermell” m’ho permet - a Joan Terrassa Melis, president de la Tercera Edat de Capdepera per que ens façi l’aclariment o  doni  la resposta a qui  ho demana sobre el que passa a la Coral Gabellina o de “Ca Nostra”.

No som molt donat a llegir la revista local “Faxdepera”, però un grup d’aquestes dones que he esmentat més envant, m’han dut un retall (l’original, no fotocòpia) d’una entrevista que J. Sunyer va fer a Joan “Meco”, el president de l’associació de la gent gran, amb la data de  29 de desembre passat. Ho reproduesc:

Periodista: ”L’associació Ca Nostra compte amb la Coral Gabellina s’ha constituïda com a entitat independent. Què li sembla aquesta iniciativa?”

Joan Terrassa: “La Coral Gabellina era d’aquí i, desprès, elaboraren els seus propis estatuts, inclús fitxaren el seu local social a un domicili particular. A mi em va caure molt malament, em va saber greu. Ells han volgut gestionar pel seu compte el sous de la directora de la Coral, quan ho tenien més fàcil, i gens enutjós, com es cobrava abans.”

Lògicament, tots i cada un dels integrants de la Coral son associats, per tant tenen tot el dret, individualment, a utilitzar el Club. Com Associació independent , aliena a l’entitat,  ja seria una altre cosa.   


Tomeu d’es Forn