Imprimeix
Categoria: Collaboracions
Vist: 2641

Benvolguts,
   L’estrena d’un any nou sempre va acompanyada de bons propòsits i, sobretot, d’esperances. Sempre s’ha de tenir un tarannà optimista però, baix el meu punt de vista, sense perdre un atisme de realisme.

   Penseu que cada un dels punts assenyalats a l’article 1+2+3+4+5+6=21, on l'Ajuntament té competències (cal assenyalar aquest condicionant, que és qui ho marca tot) seran abordats amb professionalitat i rigor pels nostres estimats gestors?.
   Veient la fauna política que actualment ens governa crec que s’ha de ser més pessimista que optimista. No tenen sentit de planificació, careixen de coneixement de cada una de les àrees que tracten i, el que és pitjor, ara sembla que van d’amagades, com si les èpoques passades tornessin a ressorgir. Esperem que no haver gravat i registrat el darrer ple hagi estat un error inoportú i no el principi de l’ocultisme polític a Capdepera. Estarem a l’aguait...
   Pel nou 2008, per totes aquestes qüestions assenyalades a l’article de Cap Vermell, als gestors gabellins només els hi demano que no es vulguin passar de llestos, que no passin s'arada davant d’es bou i que no es creguin el que no són. Només així es donaran compte que cada un dels punts, especialment els de medi ambient, l'Ajuntament té poca incidència en posar-les en marxa, o en retocar-les o, en definitiva, en gestionar-les. La majoria d’elles, excepte la recollida selectiva, depenen d’organismes superiors. Igual passa amb el tema de l'institut, depèn directament de la Conselleria d'Educació i així mil i un exemples.
   La gent ha de saber que un Ajuntament bàsicament, a la realitat té una funció consultora, on l’organisme superior li podrà fer unes consultes per saber el què, a on, què et sembla?...però mai de la vida un Ajuntament incidirà al 100% sobre dits projectes, car no depenen d'ell. Unes vegades li anirà bé el que succeirà i d’altres haurà de tragar amb l’acorda’t.
   Així doncs...no penseu que els Ajuntaments es troben sobredimensionats en quant a la seva estructura interna?. No creieu excessiva l’existència de tants departaments quant un Ajuntament gairebé no té competències de res, només en urbanisme i 4 tràmits mal comptats?. No creieu que com a conseqüència d’aquesta sobredimensió les despeses pròpies de les entitats locals són exageradament importants i per tant, acaba per notant-se amb unes taxes municipals abusives?. Unes taxes, al fi i a la compte, que no s’acaben traduint ni en un millor servei ni en una millora de qualitat del terme?. I no hem parlem del cost de projectes dolents!, així com la mania que tenen els polítics d’aturar projectes que iniciaren els seus contrincants polítics...això si que té un cost elevadíssim.
   Bé, no hem vull estendre més. Que tingueu un feliç 2008 i no siau innocents amb aquestes coses, que els Ajuntaments estan plens d’ineptes i incompetents!

Auanbabulubabalambambú