Imprimeix
Categoria: Defuncions
Vist: 3064
Membre de Cap Vermell, home compromès amb el seu poble, regidor de Capdepera, redactor diari de la crònica metereològica,...


In Memoriam.
Dimarts vàrem rebre la trístissima notícia que ens ha deixat Joan Espíritusanto Marquès.
Joan fou un home compromès amb el seu poble. A ca seva i des de petit visquè la injustícia. Era fill del carabiner de Zamora, Santiago Espiritusanto, destinat a Capdepera on es casà amb Catalina Marqués Joy.  Quan va estallar el Moviment, no va voler ser infidel a la República pel que fou acusat d'"auxilio a la rebelión", sent empresonat al Fortí d'Illetes a partir del 23 de juliol de 1936. Passant per la presó Provincial, Can Mir, i pel centre Penitenciari de Formentera.
Va ser comdemnat a 12 anys i un dia.
Tot i això Joan era un home de pau. Guia turístic de professió. Fou regidor de Capdepera en les llistes del PSOE. Molt lligat a l'esport i en concret al judo on el seu fill ha obtingut grans resultats. 
Ferm col·laborador i membre de l'associació cultural Cap Vermell així com metereòleg afeccionat. Recollí al llarg de més de 20 anys les dades metereològiques del municipi que es publicàven en aquestes pàgines, disposant de l'informació de l'oratge més exhaustiu de tots els municipis de Mallorca. Fou guardonat per l'AEMET l'any 2016 per la seva labor voluntària. També fou col·laborador de l'església de Cala Rajada.

Joan era soci d'Honor i fundador de Memòria de Mallorca i tenia interposada una querella davant de la Justícia Argentina lluitant per la justícia y reparació del seu pare. Joan no l'ha pogut veure, aquesta reparació al seu pare, ni l'anul.lació de la sentència franquista que el va condemnar. Tampoc hem estat a temps per retre-li un merescut homenatge.

Que la terra te sigui lleu, company!