Imprimeix
Categoria: Convocatories
Vist: 1966


Com ja explicàvem a l'article : 

Lydwina, de Franz Blei, un altre llibre de Cap Vermell

Lydwina forma part de la gran trilogia alemanya feta per tres escriptors que s’exiliaren a Mallorca durant la dominació nazi i que, després, cadascú a la seva manera, tractarà de reflectir l’exili i Mallorca en els seus texts.

A més de Blei, ens referim a Karl Otten i a Marte Brill que, com dèiem, representen una part important de l’exili alemany. D’aquestes obres, la de Blei i la d’Otten passen a Cala Rajada, i per això esperam l’interès dels gabellins per conèixer-les.

Lywina és un text breu, mai publicat en vida de l’autor, ja que ho fou el 1960. Formava part d’una obra més extensa titulada El cavall de Troia, de la qual només es troben algunes pàgines mecanografiades, però que ens donen a entendre que era, o podria haver estat, una obra important dins el conjunt de l’autor.

Franz Blei ens ha donat una gran sorpresa, ja que, amb el pròleg de Pere Joan Tous i l’epíleg de Miquel Llull se’ns presenta com un personatge molt important de la cultura alemanya de la primera meitat del segle XX i, per tant, la seva aportació és molt interessant per a conèixer una part de la història de Cala Rajada, on Blei es va establir el 1932 per influència de la seva filla, Sibylle Blei.

.

A la presentació Per J Tous parlarà de Franz Blei i la seva importància a la cultura alemanya del segle XX. Miquel Llull parlarà de com s'ha gestat el llibre i Miquel J Flaquer de la seva experiència en la traducció. Tots plegats esbrinaran com va ser que a Cala Rajada, aquest racó de Mallorca lluny de Palma, un poblet de pescadors, s'hi trobaren gran part de la intel·lectualitat alemanya del moment. O com va escriure Jack Bilbo: "Mallorca semblava ser el lloc de reunió de tots els llunàtics del món. I, a Mallorca, Cala Rajada. I, de Cala Rajada, el bar wikiki!

Vos esperam divendres dia 29 a les 19h a aquesta pàgina.