Imprimeix
Categoria: Convocatories
Vist: 2221
Inauguració: divendres dia 6, a les 20 h.




INSTALACIONS I DIBUIXOS SOBRE PAPER 

EFÍMERA és una proposta visual que utilitza la metodologia arqueològica com a llenguatge bàsic per a exposar temes que han fet reflexionar a l’esser humà en totes les èpoques i llocs. Temes universals com la mort, la memòria, la perdurabilitat, els límits i les microrealitats individuals.

La metodologia científica serveix aquí com a forma de sistematitzar una realitat, a priori incomprensible, que permet traduir-la, interpretar-la i processar-la.

El traç primitiu sobre el paper, els colors bàsics o els petits contenidors ceràmics es distribueixen per les estances d’una casa que entra a formar part del diàleg com ho fa necessàriament l’espectador que recorre les estances.

 

CATALINA GARAU

Palma, 1968 es va graduar a la Llotja cursant els estudis d’Oficis Artístics en la especialitat de pintura a l’Escola Massana de Barcelona. Llicenciada en arqueologia i història antiga per la UB s’especialitzà en la gestió del Patrimoni Històric. D’ençà el 1994 combina ambdues activitats. Els últims anys ha dirigit la gestió tècnica i els treballs d’arqueologia del Castell de Capdepera i ha participat en diverses exposicions col·lectives i individuals , la darrera – Deposició Secundària” 2017-una instal·lació al Museu de Mallorca on posava en relació dibuixos amb restes humanes exhumades a l’excavació del cementiri dels apestats de 1348 de la Calatrava de Palma.

El seu treball com a creativa plàstica difumina els límits entre art-arqueologia i permet a un –lliberat del rigor científic- reflexionar sobre els aspectes que llança l’altre.