Imprimeix
Categoria: Convocatories
Vist: 2614

A partir del 2 de novembre els participants podran registrar-se a través del web www.ficcions.cat i participar a la 9a edició d’aquest concurs literari que l’any passat va aplegar a més de 3.200 estudiants, una xifra que suposa un increment del 80% respecte a l’edició del 2014. Per aquest motiu i juntament amb el 20è aniversari de l’AMIC el lliurament de premis se celebrarà a La Pedrera.



“FICCIONS, l’aventura de crear històries” és un concurs de creació literària per a joves que aquest curs arriba a la seva novena edició. En la darrera edició hi van participar més de 3.200 estudiants de segon cicle d’ESO, Batxillerat i CFGM de Catalunya, Illes Balears i País Valencià, a través del web www.ficcions.cat, i on els estudiants es podran registrar a partir del 2 de novembre de 2016 per poder participar.

FICCIONS: L’aventura de crear històries
L’objectiu és impulsar la creació literària i el treball en equip dels estudiants de Secundària i Batxillerat amb inquietuds literàries i culturals. FICCIONS vol continuar creixent i consolidar-se com el concurs de creació en llengua catalana de referència per als joves. Més de 370 instituts hi van participar a la darrera edició i aquest curs ens proposem ser molts més gràcies a la participació de l’alumnat i a la col·laboració del professorat.

El funcionament
El concurs es desenvolupa a través del web www.ficcions.cat, un punt de trobada on, a més de publicar-hi les seves històries, els participants podran trobar-hi notícies, entrevistes i enllaços d’interès. FICCIONS proposa cinc fragments extrets de les següents obres publicades: Olor de colònia de Sílvia Alcàntara, El nom del vent de Patrick Rothfuss, L’aire que respires de Care Santos, L’altre costat de l’infern de Jordi Sierra i Fabra i L’aniversari d’Imma Monsó. A partir d’aquests inicis, l’alumnat ha de crear una història de tres capítols. La participació pot ser individual o en grups de fins a tres persones.





El jurat i els premis
La pujada del primer capítol de Ficcions començarà l’1 de febrer de 2017 i s’acabarà el 17 d’abril, data límit per entregar el tercer capítol. El jurat, format per persones vinculades al món de la literatura i l’educació, valorarà la qualitat i l’originalitat de les històries. El veredicte es farà públic a l’acte de cloenda al maig, on els finalistes i el professorat hi seran convidats. Els primers premis seran un iPhone o una Play Station per a cada membre del grup guanyador, també es lliuraran premis territorials per a les millors històries de cada zona i es premiarà al professor/a més motivador/a.

www.ficcions.cat :
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.:: tel 93 452 73 71
Organitza AMIC, compromís amb l’educació

L’AMIC vol donar continuïtat a aquesta iniciativa a la xarxa que compta amb un gran èxit de participació dels joves i que té la voluntat de promoure la creació literària. D’aquesta manera l’AMIC continua la línia encetada fa 10 anys pels editors de la revista Secundèria, amb la ferma voluntat de potenciar el seu compromís amb l’educació, la joventut i la creació. L’AMIC representa a més de dues-centes cinquanta publicacions en paper i digitals fortament arrelades arreu del nostre país, que conjuntament arriben a una tirada en premsa escrita en paper de 2.104.000 exemplars, mentre que en digital superen els 6.900.000 d’usuaris únics mensuals.


Per a més informació
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. – tel: 93 452 73 71
Web del concurs: www.ficcions.cat