L’Ajuntament de Capdepera ha signat aquest matí el conveni dels ajuts als estudis universitaris que s'atorguen al municipi per cinquè any consecutiu. L’objectiu és estimular i ajudar a sufragar la formació de l’alumnat del municipi, tot premiant-ne el bon rendiment acadèmic d’aquells que excel·leixin, atès que l’actual conjuntura econòmica i el factor turístic solen ser motius d’abandonament escolar prematur.

Amb aquesta iniciativa el Consistori gabellí fomenta la col·laboració público-privada, ja que l’administració s’encarrega de la posada en marxa i la gestió d'aquests ajuts, però són les empreses col·laboradores les que sufraguen la part econòmica.

Enguany són vuit les empreses que hi col·laboren: Grup STeH, Associació Hotelera Firstsun Mallorca, Predi Son Jaumell (Viva Hotels i Prinsotel), Electrohidràulica Llevant SA, Playas de Capdepera SL, Morey Esteva SL, Angels Bolero SL, i Aguas Capdepera SA. En total s’oferiran 24 ajuts de 1.200 euros cadascun (tres ajuts per empresa).  

Els requisits i les bases es poden consultar en format digital a través del web municipal www.ajcapdepera.net i a les oficines del Centre Jove de Capdepera. A més, s’ha habilitat el Centre Jove com a lloc de filtre per a resoldre dubtes, ajudar a emplenar la documentació i comprovar-la abans de ser presentada al registre de l'Ajuntament. També hi ha en funcionament l’adreça electrònica Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. i el compte de Facebook del Centre Jove (https://www.facebook.com/centrejove.capdepera).

Els ajuts van adreçats a dos tipus d’alumnes:

- Alumnes que iniciïn Primer de Grau de la UIB o a qualsevol altre universitat pública espanyola en el curs 2016-2017 (provinents de Batxillerat + PAU o de Cicle Formatiu de Grau Superior), s’hauran d’haver matriculat d’un curs complet (60 ECTS).
- Alumnat ja universitari, també s’haurà d’haver matriculat d’un curs complet (60 ETCS).

Els terminis per presentar les sol·licituds serà fins el 28 d’octubre del 2016.

Una vegada finalitzat el termini de presentació de sol·licituds s’establirà una llista provisional d'admesos i s’obrirà el termini previst d’esmena de documentació. El 18 de novembre de 2016 es publicarà la llista definitiva d'admesos i exclosos (acordada a partir del dictamen de la comissió avaluadora i ratificada per la Junta de Govern Local). Aquesta comissió està formada pel batle de Capdepera, Rafel Fernández; el regidor d’Educació, Pere Terrassa; els representants de les vuit empreses; els directors dels centres educatius; representants dels grups polítics de l’oposició; el degà de la facultat de Turisme de la UIB; l’interventor i la secretària de l’Ajuntament.  

Per a més informació: Regidoria d'Educació i/o Centre Jove de Capdepera.
Per llegir o descarregar les bases en format PDF clicau l'imatge:

 Bases ajuts universitaris 2016 Aj Capdepera 

Empreses col·laboradores: