Imprimeix
Categoria: Convocatories
Vist: 1998
Divendres dia 8 d'abril, a les 20h inauguració al rebedor del Centre Cap Vermell


Lola Tudela és una gravadora de València que exposa fins dia 28 d'abril al rebedor del Centre Cap Vermell.
El gravat és el gran desconegut de les arts plàstiques tot i les grans possiblitats que ens ofereix. Tudela presenta una mostra de les diverses tècniques i tot el que es pot aconseguir.

En la seva obra Lola Tudela celebra el culte a la columna i al cercle. Sacerdotessa en aquest art del qual Ernesto Cardenal diu "Tot art és religió".
 
De la columna Lola es va quedar amb la jònica. "Altres ordres expressen a la seva manera la mateixa bellesa però jo prefereixo la dolçor que evoquen les volutes." Jo també prefereixo la geomètrica feminitat de la columna jònica a la contundència militar de la dòrica així com al manierisme vegetal de la coríntia.
 
El simbolisme que em suggereix la unió de fust i capitell jònic. Volutes pensades com trompes de Fal·lopi que transformen radicalment el significat de l'esforç arquitectònic de la columna en graciosa penetració dins de l'espai vaginal imaginat que delimiten les volutes del capitell. O podríem dir més senzillament que la voluta transforma la masculinitat fàl·lica del fust en feminitat cariàtide?





Tene previst fer tallers amb els interessats.
Més informació a la web
http://www.lolatudela.com/