Imprimeix
Categoria: Convocatories
Vist: 2779
Organitzat per l'Associació Algarada se presentarà dia 6 de novembre al teatre l'Unió.


 

Vos volem comunicar que el proper  divendres dia 6 de novembre de 2015 a les 20,30 h. tendrà lloc la projecció del documental i presentació del llibre:

"EL TEMPS S'ESMICOLA"
L'exili centroeuropeu a Cala Rajada (1930-1936)

TEATRE LA UNIÓ de Son Servera. Carrer des Tren, 3

Organitza: Asociació s'Algarada

ENTRADA GRATUÏTA
Reserva d'entrades:
Capdepera 971 556479 (Oficina de Turisme)
Son Servera 971 568519 (Teatre La Unió)



Presentació d‘EL TEMPS S’ESMICOLA, L’EXILI CENTREEUROPEU A CALA RAJADA (1930-1936)’ a Son Servera

  El proper divendres dia 6 de novembre es presentarà a Son Servera el fruit de la investigació realitzada pels arxivers municipals de Capdepera, Maria Massanet i Gori Rexach, juntament amb l’especialista suïssa Gabi Einsele. Es tracta d’un llibre en el qual s’investiga la colònia d’estrangers que visqueren a Cala Rajada entre 1930 i 1936 des de l’òptica local i la internacional. 

 Cala Rajada durant la segona república es converteix en la destinació elegida per tota una sèrie de personatges centreeuropeus: intel·lectuals, artistes, pintors, escriptors... que arriben a Mallorca fugint de les circumstàncies adverses que hi havia als seus països. De la nit al dia, el petit nucli de pescadors duplica la seva població i s’omple de turistes “especials” que modifiquen el ritme de la vida quotidiana.

 Aquesta investigació ha servit de fonament per a la realització d’un documental sobre el tema, dirigit pel cineasta Antoni Capellà, que treballa al capdavant de l’equip format pel realitzador i fotògraf Agustí Torres, Margalida Mèlia i Xisco Martorell. Per a la realització del documental s’han entrevistat diverses persones del poble que visqueren l’època i descendents de les famílies que s’afincaren al municipi: Liesegang, Villiger, Thümmler...

 La presentació del llibre i del documental ha estat organitzada per l’Associació s’Algarada i tendrà lloc el proper divendres 6 de novembre a les 20:30h al Teatre La Unió de Son Servera. L’entrada és gratuïta però cal reservar-la a l’OIT de Capdepera (971556479) o al mateix teatre (971568519).