Sobre la construcció 
  d'un nou hotel a Canyamel

 

 








         Després que el passat divendres el Consell de Govern declaràs d'interès autonòmic el projecte per construir un hotel-resort a Canyamel, promogut per l’empresa hotelera Hyatt Internacional, des del PSM-Entesa de Capdepera volem manifestar que aquesta declaració l'únic que fa és accelerar els tràmits administratius però que en cap cas soluciona el problema de la invasió de l’Àrea Natural d’Especial Interès (ANEI) que hi ha al costat.

         Tant el Govern de les Illes Balears com l’Ajuntament de Capdepera saben que, d’acord amb els plànols de la Llei d'Espais Naturals (LEN), aquest projecte envaeix més de 21.000 m² de l'ANEI nº 15 del Cap Vermell. De fet, la tramitació de l’expedient urbanístic a l'Ajuntament es troba paralitzada a l’espera que les institucions supramunicipals resolguin el problema. Seria una barbaritat que el PP, que tant s'omple la boca de seguretat jurídica, permetés l’execució de la totalitat del projecte tal i com està, vulnerant una llei que ells mateixos varen aprovar.

         Des del PSM-Entesa sempre hem defensat que la creació de places hoteleres de major qualitat no pot passar per nova construcció sinó per la reconversió de les places obsoletes que es troben en zones ja construïdes. Segons les promeses de la promotora, aquest complex pot suposar l’arribada de visitants d’alt poder adquisitiu i som conscients que molta gent del nostre municipi hi veu una oportunitat de creació de llocs de feina. Però també pensam que la creació de riquesa no es pot fer a qualsevol preu i molt manco vulnerant la llei i envaint una àrea natural protegida. 

 

PSM-Entesa Capdepera