Imprimeix
Categoria: Comunicats
Vist: 2246
Els nostres lectors, majoritàriament,

diuen que assistiran al cant de la Sibil·la


Gairebé un 60% de les respostes confirmen la intenció d'anar a escoltar un cant que ha estat declarat Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat.



Això dèiem, el desembre de 2007:

Les Matines de Nadal, arrelades en allò més profund de l'ànima dels mallorquins, són una celebració que, ultra els seus valors religiosos, ens connecta directament amb les nostres essències culturals. Ja sabem que arreu del món se celebra el naixement de Jesús, però la presència d'alguns dels elements particulars d'aquesta terra  fan de les nostres Matines un referent únic i original.
Evidentment, el cant de la Sibil·la, dins aquesta celebració, constitueix el bé cultural per excel·lència, irrepetible, tant pel seu origen antiquíssim com, precisament, per la seva pervivència. A Mallorca, la Nit de Nadal no s'entendria sense escoltar l'apocalíptica visió del món d'aquesta obra única.

Aleshores, encara no es parlava de la possibilitat del reconeixement institucional del qual ara ha estat objecte la Sibil·la, i del qual "Cap Vermell" se n'enorgulleix.

Cap Vermell ja va penjar el vídeo de Bàrbara Femenies cantant la Sibil·la l'any 2007 i la major part de pàgines destaquen els nostres vídeos com a referència. Si voleu comprovar-ho clicau damunt l'enllaç
http://www.ni78.com/yE9swLgDaGBYt/sa-sibilla/


I aquí, el resultat de l'enquesta:



Aniràs a escoltar la Sibil•la, la nit de Nadal?
Sí, com cada any aniré a Matines
77  46.1%  
No, aquest cant no m’agrada ni m’interessa
32  19.2%  
Sí, excepcionalment, com a homenatge a la declaració de Patrimoni Immaterial de la Humanitat
23  13.8%  
No, ja que ho puc fer per televisió o Internet
15  9%  
Encara no ho he decidit
14  8.4%  
No sé què és, la Sibil•la
6  3.6%  

Nombre de votants  :  167
Primer vot  :  dissabte, 11 de desembre de 2010 10:30
Darrer vot  :  dimarts, 21 de desembre de 2010 22:25