Mou-te amb intel•ligència i viu millor!”


Capdepera, 16 al 22 de setembre  2010



ACTIVITATS A REALITZAR DINS LA SETMANA EUROPEA DE LA MOBILITAT
 “Mou-te amb intel•ligència i viu millor!”


Les activitats que es duran a terme dins la setmana del 16 al 22 de setembre de 2010 per tal de celebrar la setmana europea de la mobilitat són:

DIJOUS DIA 16 DE SETEMBRE: a les 11h programa de ràdio dedicat la mobilitat sostenible. Inici sistema de cotxe compartit.

DIVENDRES DIA 17 DE SETEMBRE: de 17 a 19h jocs infantils a la plaça dels pins de Cala Rajada amb el lema “Mou-te amb noltros”. Per a nins de 6 a 12 anys.

DIUMENGE DIA 19 DE SETEMBRE: bicicletada popular. Partida: 10h en la plaça Orient de Capdepera i a les 10:15 a l’entrada de Cala Rajada (davant electrodomèstics Milar). Es regalarà berenar a tots els participants.

DIMECRES DIA 22 DE SETEMBRE: celebració de “La ciutat, sense el meu cotxe”. Es reservarà a vianants i ciclistes les zones d’accés als col•legis.

 


PER QUÈ UNA SETMANA EUROPEA DE LA MOBILITAT?

   La campanya “La ciutat, sense el meu cotxe!” es va establir com iniciativa europea en l’any 2000. És una oportunitat per presentar els centres urbans en un ambient diferent i implementar accions importants orientades a restringir el trànsit motoritzat en certes àrees, animar a utilitzar sistemes de transport més sostenibles i millorar el coneixement dels ciutadans.

El canvi climàtic està passant i representa una de les majors amenaces del nostre planeta tant a nivell mediambiental com econòmic i social. Els nostres hàbits actuals que depenen de la utilització dels vehicles que utilitzen combustibles fòssils fa que el sector del transport sigui una font important de CO2, gas que intervé afavorint el canvi climàtic. Aquests efectes només es poden contrarestar mitjançant mitjans de transport més sostenibles amb el medi ambient com és la bicicleta, caminar, transport públic o la utilització del sistema de cotxe compartit.

Per això, l’Ajuntament de Capdepera s’ha adherit a la celebració de la setmana europea de la mobilitat sostenible organitzant diferents actes per mostrar i incentivar a la gent a emprar sistemes de transport més sostenibles.