Imprimeix
Categoria: Comunicats
Vist: 2206

Dijous,
18 de juny,
a les 19.30 h,
Centre
Cultural
de
Sa Nostra:
 

Acte

"Volem
televisió
en la
 nostra
llengua:
totes!"  

  


   Us feim arribar la convocatòria de l'acte "Volem televisió en la nostra llengua: totes!", que es farà el proper dijous, 18 de juny, a les 19.30 h, al Centre Cultural de Sa Nostra (c. de la Concepció, 12, de Palma).
   L'objectiu de l'acte és reivindicar un retorn a la normalitat en les retransmissions televisives en català.
   És important que siguem molts!.

L’OCB ORGANITZA UN ACTE PÚBLIC PER REIVINDICAR QUE LES BALEARS PUGUIN VEURE TOTES LES TELEVISIONS EN CATALÀ
S’HI PRESENTARÀ UN MANIFEST IMPULSAT PELS SOCIS FUNDADORS DE VOLTOR

   Demà, dijous, 18 de juny, a les 19.30 hores, al Centre Cultural de Sa Nostra (c. de la Concepció, 12, de Palma), l’Obra Cultural Balear farà l’acte públic “Volem televisions en la nostra llengua: totes!”, per reivindicar la lliure recepció de televisions en català a les Balears. Segons l’entitat, els problemes que hi ha hagut durant els darrers temps (primer la retallada dels continguts de TV3, després la substitució de TV3 per TV3CAT i, finalment, l’amenaça de desaparició del Canal 33), fan necessària una reacció ciutadana.
   L’OCB convida especialment a participar en l’acte als socis de l’associació Voltor, que varen fer possible l’any 1985 la recepció a Balears de les televisions de Catalunya i del País Valencià gràcies a la compra d’accions de 10.000 pessetes d’aquell temps. Precisament, els socis fundadors de l’associació faran públic el manifest "Exigim que ens tornin TV3, C33 i Punt2!", que demana el retorn a la normalitat en la recepció de tots els canals en la nostra llengua.
   En el decurs de l’acte hi haurà parlaments d’Ignasi Ribas, president de la junta directiva de l’OCB que va impulsar la recepció de TV3 i soci fundador de Voltor, i de Jaume Mateu, actual president de l’Obra Cultural Balear. A més, el coordinador d’Acció Cultural del País Valencià, Antoni Gisbert, explicarà als assistents la Iniciativa Legislativa Popular que ha posat en marxa juntament amb altres associacions per modificar la llei estatal de comunicacions i garantir la lliure circulació del senyal televisiu entre les comunitats autònomes que comparteixen la mateixa llengua. Per cloure l’acte, el glosador Macià Ferrer farà una glosa sobre la qüestió.