Imprimeix
Categoria: Comunicats
Vist: 2276

 SÍ A L'ESCOLETA ES FERRERET DE CAPDEPERA


Arran de les recents declaracions del regidor Sebastià Sureda en referència a la futura escoleta municipal de 0 a 3 anys, EUEV vol aclarir quin és l’estat del projecte i en què consisteix, ja que aquest projecte va ser desenvolupat per  la nostra formació durant el període en què érem part de l’equip de govern. Des d’EUEV entenem que les declaracions del regidor d’Hisenda han anat, únicament, en la línia de desacreditar la nostra gestió i trobar una excusa per no dur a terme un projecte de primera necessitat per al municipi.

 

L’excusa posada per l’actual equip de govern per no continuar amb el projecte és que té múltiples deficiències. Hem d’aclarir que, fins allà on ens consta a nosaltres, la majoria de deficiències varen ser corregides en el projecte bàsic  abans de presentar-lo a la Conselleria d’Educació , de la qual es va rebre el vistiplau, aconseguint el màxim de subvenció, que puja a un total de 444.000 euros, per al desenvolupament d’aquest projecte. Aquesta ajuda suposa un 33% , aproximadament, de la despesa total de l’obra. Seguidament s’encarregà el projecte d’execució, que fins a data d’avui està per recollir en el Col·legi Oficial d’Arquitectes de Palma.

L’escoleta “Es Ferreret”  s’ubica en els terrenys municipals de darrere del PAC de Capdepera, i estarà construïda a tres nivells, per mor del desnivell del terreny, cosa que no han estat  problema per a complir la normativa vigent de supressió de barreres arquitectòniques, i fent que sigui un edifici singular.  Consta de 6 aules més una altra de silenci destinada al descans dels més petits, amb els seus corresponents banys i zona de canvi de bolquers, menjador, cuina, magatzem, sala de màquines, sala de professors, banys per a adults, zona administrativa i sala d’espera per a mares i pares, patis d’hivern orientats al sud, un gran pati d’estiu orientat al nord i  zona d’aparcaments. A més, existeixen dos espais polivalents per a realitzar tot tipus d’activitats, que es comuniquen directament amb el pati d’estiu; aquests espais són importants en tant que, en un futur, permetrien l’ampliació de les aules. Podem dir que l’edifici és  eficient energèticament, pel que fa la seva orientació i pels materials proposats i la instal·lació d’energies alternatives.

Image

Image

Ens sembla senzillament lamentable l’esbojarrat  intent de les forces que integren l’equip de govern per llevar crèdit al treball d’EU-EV de Capdepera, a fi de justificar la decisió que han pres  de no seguir amb el projecte i deixar perdre una subvenció de tanta importància. No som  capaços de comprendre com aquests, als quals se’ls omple la boca en defensa de Capdepera, posen la seva rendibilitat política per sobre de les necessitats del poble.
En qualsevol cas, EUEV demana a l’equip de govern que s’ho repensi, ja que han d’entendre que les places que s’ofereixen actualment ja estan cobertes i l’escoleta de Cala Rajada es troba totalment saturada. És més,  si realment existeix alguna deficiència podem assegurar que es pot solucionar i no és excusa per a paralitzar un projecte  de tanta importància. En tots els projectes existeixen complicacions i no per això s’abandonen. Des d’EU-EV també volem tranquil·litzar els ciutadans de Capdepera i els asseguram  que el nostre treball anirà encaminat a la finalització d’aquest projecte, ja que en el seu dia comptava amb el recolzament de tots els grups polítics de Capdepera.Maria Orts – Virginia Urdangarín

EU-EV de Capdepera