Imprimeix
Categoria: Comunicats
Vist: 1183
Diumenge dia 23 de gener a les 19h




Tres peces curtes que giren al voltant de la dona.

Però no una dona qualsevol, sinó la dona major, la silenciada més que cap, la que pertany a una generació que ara ja té a partir de vuitanta anys.




Premi Píndoles de Barcelona i premi Teatre de Butxaca de Ciutadella.












Batec es concep a partir de 3 peces curtes que giren al voltant de la dona. Però no una dona qualsevol, sinó la dona major, la silenciada més que cap, la que pertany a una generació que ara ja té a partir de vuitanta anys. La que fa molt que viu, i molt que calla.

L'equilibri entre il·lusió i frustració sempre ha estat massa fràgil. Especialment, si xerram de dones (i no una, ni dues, ni tres, com aquí) que per professió perenne han tengut cuidar-nos; per rutina, acatar; i a qui van fer creure que els somnis existeixen per no complir-se. Per a elles, aquesta admiració en forma de trilogia.



Les tres peces, que reben el títol d'Amèrica, Llum i Homenatge, estan conformades per dos personatges: una d'aquestes dones, i una figura masculina com a contrapunt. I estan interpretades pels actors Catalina Florit i Àlvar Triay. La vinculació entre les tres peces (a través d'àudios, de la figura femenina, de la narradora de la qual parteixen totes les històries...) fa que funcioni com una sola obra, tot i que cadascuna d'elles pot ser tractada com a peça independent. De fet, Homenatge, la primera publicada, va ser premi Píndoles de Barcelona i ha fet durant tres anys gira catalana i illenca; Llum ha estat enguany premi Teatre de Butxaca de Ciutadella; i només Amèrica ha estat estrenada i pensada directament a través de Batec.

La idea fonamental de l'obra, més enllà de l'evidentment artística i teatral, és la de donar veu a aquestes dones reals, que ens han conformat com som, que ens han fet entendre el feminisme sense sabre-ho, i que mereixen tot el nostre respecte i la nostra veu.


FITXA ARTÍSTICA
Dramaturgia Catalina Inès Florit
Direcció Jaume Madaula
Interpretació Catalina Florit i Àlvar Triay
Escenografia Jaume Madaula