Imprimeix
Categoria: Comunicats
Vist: 1003


La Mesa del Parlament ha notificat l’admisió a tràmit de la nostra Iniciativa Legislativa Popular (ILP) de Llei de Benestar per a les Generacions Presents i Futures de les Illes Balears.

L’ILP es un mecanisme legal que permet als ciutadans presentar proposicions de llei directament al Parlament. La nostra proposta pretén 

Volem que, per llei, totes aquelles normes, plans, programes i actes administratius avaluïn el seu impacte potencial i les repercussions tant positives com negatives sobre les generacions presents i futures. En resum, volem saber com afectarà a la vida de les persones i al medi ambient l’impuls de tots aquells projectes que, per la seva magnitud poden condicionar de forma determinant l’entorn i la justícia social.

Estem molt satisfetes sobre l’admisió. Un pas més cap al debat parlamenari d'una Llei pionera a l'Estat Espanyol per garantir el benestar de les generacions presents i futures. En els propers dies centrarem els esforços en la realització de tots els tràmits administratius necessaris per a poder començar a recollir signatures en les properes setmanes. 

Així, iniciarem una campanya intensa de 4 mesos arreu de les Illes per recollir, a través de les fedatàries i fedataris, les signatures necessàries per poder avalar aquesta proposta. S’iniciarà així una mobilització social intensa arreu del territori per tal de posar l’accent en la necessitat que les polítiques d’avui responguin per les generacions del demà.

Vols ser fedetària o fedatari?

Totes les persones poden jugar un paper clau en la recollida de signatures. Precisament, per a poder recollir-les, necessitam fedetàries i fedataris arreu del territori. Les fedatàries són aquells persones que després de jurar o prometre davant de la Mesa del Parlament de les Illes Balears, s'encarreguen de donar fe de l'autenticitat de les signatures. Per tant, com més en tenguem, més podrem expandir la recollida de signatures i més enfora podrem fer arribar la proposta de Llei per al benestar de les futures generacions. 

Si t'interessa ser fedatària, escriu-nos un correu a: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Pots llegir el text complet de la proposta de Llei de Benestar per a les generacions presents i futures aquí.

Podreu anar seguint tot el procediment de la ILP a la web: https://www.avuiperdema.org/