Imprimeix
Categoria: Comunicats
Vist: 1448
Unidas Podemos de Capdepera en total desacord amb el batle del PSOE, que pretén donar ajudes de centenars de milers d'euros als grans empresaris



Necessitem treball, necessitem inversions!

Unides Podem de Capdepera va criticar fermament al batle de Capdepera per pretendre donar subvencions als grans empresaris del municipi que, si compleixen els fluixos requisits demanats en les bases, es podria donar la situació que li toqui fins a 130.000 € a mateix empresari. Aquests diners públic amb el qual s'ajudarà a les grans empreses en forma de cash (efectiu) és diners municipals de tots els ciutadans que faltarà per a fer front a altres necessitats i inversions.

En resum, les subvencions a les empreses de Capdepera per la crisi de la Covid-19, amb una partida màxima de 2.000.000 euros, està dividida en dos caràcters:

- Un per a petites empreses de fins a cinc treballadors amb un ajut de 1.500 € per autònom o treballador, fins a un màxim de cinc.

- Un altre per a grans empresaris amb un ajut de 1.000 € per autònom o treballador fins a un elevat nombre de 130 treballadors fixos, fixos discontinus, etc. (Veure bases dels ajuts per informar-se amb més detalls).

Tot va començar mesos enrere quan MÉS per Capdepera va esmentar treure una línia de subvencions municipals que ajudessin a les petites empreses i autònoms del poble. Nosaltres, Unides Podem, a l'igual que tots per consens general, donem suport a aquesta proposta. Pel que fa a la part dels petits empresaris i autònoms, estem molt contents.

El problema sorgeix quan el batle aprofita la situació per incloure en la subvenció unes elevades, en el nostre criteri, ajudes en efectiu als grans empresaris.

Nosaltres reivindiquem que no estem d'acord, ja que, si els fonaments són "la vulnerabilitat i la reactivació econòmica", trobem que els grans empresaris no tenen la mateixa vulnerabilitat que els petits empresaris i autònoms que corren risc de tancar la seva activitat i sumar-se a la llista d'aturats. Tampoc creiem que destinar tants centenars de milers d'euros als grans empresaris sigui el millor camí per a la reactivació de l'economia municipal.

I per això, perquè SÍ pensem en donar solucions a el turisme de el qual d'alguna manera vivim gairebé tots o tots, proposem el següent:

En lloc de donar tota aquesta quantitat de diners en EFECTIU a final d'any als grans empresaris, invertir-ara mateix, abans de la temporada, a reforçar el manteniment i les millores al llarg del municipi de cara a el turisme. El municipi té una imatge de deixadesa que any a any va empitjorant i si volem mantenir i millorar el turisme (i amb això el treball de tots, inclosos els hotels i restaurants) necessitem més manteniment i millores. Voreres, carrers, passejos marítims, platges, accessibilitat, camins, parcs, zones cèntriques i zones de concurrència turística etc.

En lloc de donar-los els diners, cal ajudar-nos a créixer invertint i generant treball.

Aquest és el moment de millorar el turisme, reactivar l'economia municipal generant llocs de treball i potenciant el consum municipal. Aquest és l'únic diners que tindrem disponible per això, perquè tots comptem amb que, com el 2020 va anar a dèficit municipal, el 2021 també ho sigui i no podrem fer un pas enrere tampoc en la prioritat de garantir suficients serveis socials. D'altra banda, el 2022, ja veurem que passa.

Des Unides Podem de Capdepera esperem que s'entengui amb claredat quina és la nostra proposta i posició respecte als ajuts i els diners del romanent.


Unidas Podemos Capdepera