Imprimeix
Categoria: Comunicats
Vist: 1298
Cinc campions balears de carreres de llarga distància participen en la darrera campanya del Govern de les Illes Balears per explicar com aconsegueixen superar els moments més crítics de les curses i tirar endavant, en un paral·lelisme amb la fatiga provocada per la pandèmia.

Tòfol Castanyer, campió del món de trail; Sebastiana Llabrés, campiona d’Espanya de mitja marató; Marc Tur, campió d’Espanya de 50 km marxa; Bel Calero, subcampiona d’Espanya de trail, i Vanesa Ruiz, campiona de l’ultratrail, detallen en primera persona què és l’anomenat mur dels 30 quilòmetres i com, des de la seva experiència personal, aconsegueixen superar-lo.

El mur dels 30 quilòmetres és conegut com el moment d’una marató en el qual molts corredors i corredores es veuen incapaços de continuar, tot i que el punt en què apareix varia segons l’atleta i la distància de la cursa. Es tracta de l’esgotament que sorgeix enmig d’una carrera i que sembla que et succiona tota l’energia i la força, tal com descriuen els cinc esportistes illencs que protagonitzen l’espot que es pot veure a: 



El director general de Comunicació, Álvaro Gil, ha subratllat que «en un paral·lelisme entre aquest mur dels 30 quilòmetres i la fatiga provocada per la pandèmia, qui millor que ells, campions del món fins i tot, per explicar de primera mà com gestionen l’esgotament, el cansament i la desmotivació que sorgeixen en aquest moment en què no veus la meta. Ara que ja hem passat el quilòmetre 30 de la pandèmia, el missatge que transmeten és clar, s’ha de seguir endavant i no abandonar: “quilòmetre a quilòmetre”, “sembla que no s’acaba mai, però s’acaba”, “abandonar no és l’opció” i “ho hem de fer entre tots”, uns ítems que volíem destacar aprofitant la diada i els seus valors de cohesió i sentiment d’unitat».

La importància de ser constants, seguir unes rutines, mantenir una actitud positiva durant la carrera, no obsessionar-se amb l’arribada a la meta perquè la cursa és llarga i és millor anar quilòmetre a quilòmetre són algunes de les eines que destaquen per superar totes aquestes dificultats.

L’esgotament, la desmotivació, l’angoixa o la frustració són alguns dels obstacles que trobam en aquesta cursa de fons. Gil recorda que «la gestió emocional de les persones és també important, no només atendre els efectes directes de la COVID-19, com estam fent cada dia. Si el recorregut es fa massa llarg i la situació et supera, el Govern de les Illes Balears ofereix eines per ajudar els ciutadans a tirar endavant, com el telèfon d’atenció psicològica 24 hores, el 900 112 003. Telefona’ns».