Imprimeix
Categoria: Comunicats
Vist: 1327
Recollida de signatures contra el projecte de zona d'acampada i aparcament als Canons (Artà, Mallorca)



A través de la plataforma change.org s'ha organitzat una recollida de signatures  contra l'intenció de crear una zona d'acampada i un aparcament a la finca dels Canons a la Península de Llevant (Artà). Terra Ferida i veinats de la Colònia de Sant Pere, Betlem i Artà han creat un manifest i pretenen  recollir 2500 signatures ( i ja duen prop de 1800 ). 

MANIFEST

" Per una gestió coherent de l’ús públic de l’àrea protegida de es Canons (Artà, Mallorca)

Un col·lectiu de persones ens manifestem radicalment en contra del projecte de zona d’acampada per 250 persones i aparcament d’una superficie de 10.000 metres quadrats previst pel Govern Balear a la finca pública de es Canons (Artà, Mallorca). 

Entenem que unes instal·lacions de la magnitud projectada són incompatibles amb la protecció del territori i amb la biodiversitat i el paisatge que la gent d’Artà i de Mallorca volem mantenir i millorar. El projecte és excessiu quant a les seves dimensions i generaria uns impactes indesitjables i inassumibles en una zona d’elevat valor ecològic, protegida per la Unió Europea, on cal preservar i millorar uns hàbitats i unes espècies que han de ser la màxima prioritat en la gestió de la finca i de tot el litoral d’Artà. Aquest és el desig del poble d’Artà i així ho hem manifestat des de fa dècades.

En una illa on s’ha arrasat amb la major part del litoral i on la massificació és un problema ja reconegut pel propi sector turístic, Artà ha demostrat que un altre tipus de desenvolupament, compatible amb la protecció del medi ambient, és posible.

Considerem aquest projecte un greu error que no encaixa amb el model que hem generat a Artà amb anys d’esforç i lluites. Convidem a l’Administració a corregir-lo i a reflexionar sobre el futur d’aquest valuós racó de la costa de Mallorca.

Firmant aquest manifest demostram una vegada més que no volem que ens transformin es Canons, així no... Volem que es faci una gestió coherent de l’ús públic dels espais naturals protegits, del territori i del paissatge de Mallorca.  así no…..Queremos que se haga una gestión coherente del uso público de los espacios naturales protegidos, del territorio y del paisaje de Mallorca."