Imprimeix
Categoria: Comunicats
Vist: 1596
Capdepera participa en la Jornada d'intercanvi d'experiències dels serveis socials comunitaris bàsics davant la Covid-19 organitzada per l'Institut Mallorquí d'Afers Socials.


 
 
 L'Ajuntament de Capdepera participa aquest dijous en la Jornada d'intercanvi d'experiències dels serveis socials comunitaris bàsics davant la Covid-19 organitzada per l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS), amb la presentació de 'Projecte Millora' desenvolupat al municipi des de l'any 2014 en què va néixer com un projecte pilot de reinserció i capacitació sociolaboral dirigit a persones en situació de vulnerabilitat, i que per tant es troben en risc d'exclusió.
 
Segons ha explicat el batle, Rafel Fernández, aquesta iniciativa, que compta amb el consens de tots els grups polítics representats a l'Ajuntament, equip de Govern i oposició, ha anat creixent en les diferents convocatòries i enguany, per la situació excepcional derivada de la crisi de la Covid s'ha fet una modificació de crèdit per tal de destinar 866.000 € a aquest projecte. "La pandèmia s'ha encebat amb els col·lectius més desfavorits i des de l'Ajuntament hem dedicat tots els nostres esforços a pal·liar situacions personals i familiars en alguns casos extremes".
 
El regidor de Serveis Socials Javier García ha constatat la importància d'aquest programa, "pioner a Mallorca i que alguns ajuntaments han contactat amb nosaltres per a interessar-se pel projecte, conèixer-lo i posar-lo en marxa en els seus respectius municipis", no tan sols per l'aspecte econòmic que representa, ja que els beneficiaris reben una beca mensual de 600 € sinó també "perquè és una oportunitat de creixement, de formació integral de la persona i facilita una futura inserció al mercat laboral".
 
La coordinadora de Serveis Socials de l'Ajuntament de Capdepera, Mercedes Torres, ha comentat que el projecte d'enguany "ha estat molt ambiciós" per la realitat que ens ha tocat viure i si en 2018 es van destinar 90.000 €, en 2019 la partida va ser de 101.000 €. En 2020 s'ha batut el rècord (a causa de les circumstàncies especials que vivim per la pandèmia), amb una dotació pressupostària de 866.000 € i a prop de 500 beneficiaris; 240 a la primera convocatòria que comprèn del mes de juny al mes d'agost i uns 200 participants en la segona fase que es desenvolupa de setembre a novembre.

"Ens va sorprendre la gran allau de sol·licituds rebudes a les primeres hores de l'obertura d'aquesta segona convocatòria, de fet es van acabar les places el mateix dia". Els interessats hauran d'esperar a la convocatòria del 'Projecte Millora' de 2021.
 
'Mallorca Reacciona'. Reactivam els serveis socials
La jornada d'avui organitzada per l'IMAS i celebrada a l'auditori d'Alcúdia, s'emmarca en la campanya insular: 'Mallorca Reacciona'. Reactivam els serveis socials, i pretén analitzar com s'han d'enfrontar els municipis als reptes derivats de la pandèmia. Una posada en comú, entre els diferents serveis socials dels municipis de Mallorca, d'experiències per trobar solucions efectives per fer front als efectes negatius provocats per la crisi.