Imprimeix
Categoria: Comunicats
Vist: 1863


"Més per Capdepera considera un fet molt greu i preocupant que Costes hagi proposat una sanció de 400.000 € a l'Ajuntament per fer obres sense autorització en el Passeig Marítim de Son Moll, una quantitat que podria quedar en 120.000 € si s'assumeix la responsabilitat i es paga tot d'una. Pensam, en tot cas, que la valoració definitiva i la petició de responsabilitats de qualsevol índole s'ha de fer quan acabi el procediment administratiu."


Hem donat suport a la presentació d'al·legacions per part de l'Ajuntament amb l'únic objectiu d'aconseguir una rebaixa de la sanció, atès que aquests diners les acabaran pagant els ciutadans si es confirma la resolució.

Cal recordar que del procediment, a més de l'Ajuntament de Capdepera, també n'és part el GOB i per tant cap decisió és definitiva, ni la de no restituir la zona a l'estat original ni la que fa referència a la sanció.

No entenem com Costes, després de la denúncia del GOB, va tardar vint dies a aturar unes obres que es feien sense autorització, de forma que quasi ja estaven acabades en el moment de la paralització. Amb independència de la presumpta infracció i de les responsabilitats que se'n puguin derivar, a Més per Capdepera hem valorat la situació i entenem que ordenar la demolició de tot el que s'ha fet sense autorització i tornar-ho construir suposaria un greu perjudici no només per als negocis i treballadors de la zona sinó també per a tot el poble. Les arques municipals quedarien en una situació dramàtica, afectant els serveis municipals bàsics que reben els ciutadans, a banda que en el pròxim mes d'octubre haurien de començar les obres de reforma integral del Passeig Marítim, que tant de temps s'han discutit.

A part de la falta d'autorització hi ha altres qüestions que a dia d'avui no s'han aclarit: si es tractava d'obres d'emergència, és a dir, amb situació de greu perill per a les persones, per què en les setmanes prèvies a l'inici de les obres, entre el parc infantil i Son Moll, no es va precintar el mur ni es va posar cap indicació del perill? Com és que la gent va poder passejar lliurement per la zona fins pràcticament al dia abans?

I d'altra banda, per què es varen adjudicar a dit aquestes obres a l'empresa que construeix la casa del batle, sense que a l'expedient administratiu consti que es parlàs amb altres constructores? Més per Capdepera ja va demanar la dimissió del batle per aquest fet, en entendre que èticament és injustificable.

En definitiva, són moltes les qüestions que s'han d'aclarir en aquest assumpte de les obres d'emergència del Passeig Marítim. En saber com acaba el procediment administratiu serà el moment de valorar tots els fets i de sol·licitar les responsabilitats de qualsevol naturalesa que sigui necessari reclamar.


 

Més per Capdepera