Imprimeix
Categoria: Comunicats
Vist: 1746
“A Més per Capdepera valoram positivament la convocatòria del Patronat del Turisme però esperam que es repeteixi periòdicament i que s’obri a més sectors”











 

A Més per Capdepera estem satisfets de què finalment es convocàs al Patronat de Turisme el passat dia 8 de maig, ja que la nostra formació fa anys que reclama l'activació del Patronat com a eina de feina per al nostre municipi i per posar en comú els objectius de la societat envers el principal motor de la nostra economia.

La temporada 2020 s’espera amb total incertesa per part de tots els sectors representats, ja que la seva viabilitat depèn de factors externs. Per tal de pal·liar els efectes negatius, des de Més per Capdepera expressam el nostre suport a qualsevol tipus d’ajuda que des de les distintes administracions es pugui fer arribar al petit comerç, així com a possibles reduccions o bonificacions de taxes i preus públics que puguin beneficiar els petits empresaris del nostre municipi.

Pel que fa al segon punt se'ns va demanar primer a l'oposició i després als diferents representants assistents com vèiem el model turístic del municipi i si consideràvem oportú un canvi de direcció. Totes les parts representades vàrem estar d'acord en el fet que és més senzill introduir grans canvis en moments de bonança que no en temps difícils com els actuals. En tot cas les dues paraules que més es varen sentir varen ser desestacionalització i qualitat. Des de Més per Capdepera pensam que cal ser coherents i seguir defensant la desestacionalització de la temporada, intentant reduir els excessos que en els darrers anys s’han donant durant els mesos centrals de l’estiu. Sabem que enguany serà atípic i aquestes puntes en els mesos de juliol i agost no tendran lloc, motiu pel qual els canvis més estructurals s’han de plantejar a mitjà i llarg termini. Mentrestant s’ha de seguir publicitant Capdepera com una destinació plural, remarcant l’oferta cultural i esportiva, així com un ambient familiar i més atractiu per a la tercera edat.

Allargar la temporada és un dels punts sobre els quals s'ha de fer feina i creiem necessari donar suport i ajudar en tot el possible a l’oferta complementària que aposti per obrir més enllà dels mesos de més afluència turística, suport que s’hauria de traduir en ajudes fiscals, en crear contactes amb touroperadors, tant estatals com internacionals, per promocionar el nostre municipi o millorar les comunicacions amb la resta de l'illa. Aquest darrer punt comporta necessàriament instar a les entitats supramunicipals perquè millori el transport públic de forma que permeti arribar al nostre municipi més fàcilment. Una bona acció per aconseguir-ho seria, per exemple, que el bus de l'aeroport arribi directament fins a Cala Rajada, o posar en marxa un servei de bus de Cala Mesquida a Capdepera.

I en referència a la qualitat, està clar que tots volem un millor turista, però això implica més control de platges i més control als carrers per lluitar contra l'incivisme. Hem de sumar esforços entre tots per fer que el visitant que arribi durant la temporada baixa trobi hotels, oferta de restauració i alternatives culturals, esportives i d'oci igual que el que ve a l'estiu. I aquell que ve a l'estiu ha de poder gaudir d'unes vacances tranquil·les i segures. I tot plegat situant com a pedra angular la sostenibilitat i la protecció del territori.

En resum, des de Més per Capdepera valoram positivament la reactivació del Patronat de Turisme i esperam que aquestes reunions perdurin en els temps de bonança i que no sigui tan sols un fet puntual per cobrir l'expedient en temps de crisi. I no només això, sinó que es tengui en compte també a altres col·lectius de la nostra societat, tals com associacions de veïns, associacions ecologistes, associacions culturals, propietaris d’habitatges vacacionals, etc. Això permetria tenir un ventall més ample d'opinions i poder diversificar propostes. Esperam que a les següents convocatòries hi siguin presents.



MÉS per Capdepera