Imprimeix
Categoria: Comunicats
Vist: 1460
La campanya ‘Som 10 milions, som una llengua’, de la Plataforma per la Llengua, continua en la seva fase de difusió àmplia arreu del domini lingüístic.


 L’objectiu d’aquesta campanya és exposar que el català gaudeix d’una diversitat de parlars diferents que l’enriqueix i el fa encara més fort, però que tot i la seva diversitat, en total som més de 10 milions de persones que parlem aquesta llengua.
Tot i així, en les darreres dècades hem assistit a diversos intents de divisió de la nostra llengua, una fragmentació que, fins i tot, s’ha dut a terme directament des d’algunes instàncies i institucions públiques, fet especialment greu, atès que no només constitueix un atac frontal envers un patrimoni lingüístic que hauria de ser orgullosament compartit pels estats i regions d’Andorra, Espanya, França i Itàlia, sinó, també, un menysteniment absolut del rigor científic i acadèmic dels experts en la matèria lingüística.
Adhereix-t'hi a https://som10milions.cat!

Mentrestant, l'entitat continua portant la campanya als carrers de Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears amb una gran tomàtiga de tres metres de diàmetre, que rep una bona acollida per part de la ciutadania. En aquest passeig, els ciutadans poden recollir més informació i debatre sobre la campanya, participar en un joc, fer-s'hi fotografies i signar a favor de la unitat de la llengua.