Imprimeix
Categoria: Comunicats
Vist: 1975

Cala Mesquida: els socorristes de Salgabe realitzen altre rescat fora de l’horari de vigilància i socorrisme


 

El dimecres 25 de juliol cap a les 9: 45 h els socorristes de cala Mesquida van rescatar fora de la seva jornada laboral a un turista a punt d'ofegar-se, a causa de la corrent de retorn en la qual es trobava.

De nou un altre turista amb la sort que els socorristes de Salgabe estiguessin realitzant les tasques de l'obertura de la platja, col·locant el abalisat de tancament a les zones més perilloses, instal·lant les banderes específiques de prohibit el bany, així com els cartells que expliquen a els usuaris i banyistes, en diversos idiomes i amb dibuixos, com sortir d'un corrent de retorn.

Tot aquest treball el realitzen abans de començar l'horari de la seva jornada laboral perquè a les 10 h estigui tot a punt per hissar la bandera que indica l'estat de la platja i comenci el servei de vigilància i socorrisme.

Durant aquest mateix dia, i malgrat totes les indicacions i el dur treball de prevenció que van realitzar els socorristes a cala Mesquida, van ser dos rescats més els que van haver de realitzar  gairebé al mateix temps. Un d'ells va ser un surfista que va sol·licitar ajuda als socorristes ja que no podia tornar a la vorera pels seus propis mitjans. Això va fer que dos els de quatre efectius que cobreixen aquesta cala haguessin de ingressar a l'aigua i durant prop de 20 minuts, per aconseguir tornar-lo a la sorra. També en aquest dia i onejant la bandera vermella a la platja de cala Agulla dos usuaris van ser rescatats pels socorristes de aquesta platja.

El Servei de vigilància, salvament i socorrisme del municipi de Capdepera comunica que des de l'1 d'abril fins a la data s'ha hissat la bandera vermella per onatge a les nostres platges un total de 83 vegades, durant aquest temps s'han realitzat un total de 37 rescats en les 6 platges  vigilades. Cal recordar que 5 d'aquests rescats es van realitzar fora de l'horari de vigilància per personal fora de servei.

Recordem que el nostre municipi compta amb diverses platges catalogades de risc alt.

Tenint en compte les dades descrites i sumats a la gran afluència d'usuaris a les nostres platges durant aquests mesos, volem subratllar la gran feina que els socorristes del municipi estan realitzant. Insistim, tant a turistes i visitants com als veïns del municipi, en la necessitat d’atendre i obeir les indicacions i recomanacions que aquests professionals realitzen a diari per salvaguardar la seguretat de tots els banyistes i no haver de lamentar cap desgràcia a les nostres platges.