Imprimeix
Categoria: Comunicats
Vist: 2296








“MÉS per Capdepera demana solucions al caos circulatori que pateixen alguns carrers de Cala Rajada, com ara el carrer Sant Andreu”

 



Des de MÉS per Capdepera ja fa temps que venim denunciant la necessitat d’una reforma circulatòria al nucli urbà de Cala Rajada. El caos circulatori que pateixen alguns dels seus carrers és alarmant, i ara, en plena temporada turística i festes, encara s’accentua.

Un dels trams més conflictius és el carrer Sant Andreu, entre les confluències amb els carrers Castellet i Magallanes, de doble sentit de circulació i aparcament a ambdós costats. A hores d’ara passar per aquest tram és gairebé una odissea, ja que no hi ha espai per a creuar-se dos cotxes i no en parlem quan es tracta d’un autobús, que ja li ve just de passar ell tot sol. A tot això s’hi ha d’afegir que es tracta d’un dels carrers de més trànsit de Cala Rajada i l’únic de doble sentit que uneix el carrer de l’Agulla amb l’entrada/sortida del nucli urbà. Tots els altres paral·lels són d’un sol sentit.

Fa uns mesos es van posar senyals de limitació d’aparcament de mig any a cada costat, sense consulta prèvia amb els veïnats ni amb els altres partits polítics. Aquestes senyals romangueren tapades fins que es tornaren a llevar, sembla que per les demandes d’alguns veïnats per les mancances de llocs d’aparcament. En tot cas des de Més per Capdepera pensam que hagués estat més coherent fer primer un estudi de mobilitat de la zona abans d'executar mesures concretes. D'aquesta manera s’haurà fet, un cop més, la feina debades, fer per llavors haver de desfer, tot per no planificar bé les coses.



És evident que l’actual pla circulatori de Cala Rajada està obsolet. El carrer Sant Andreu n’és un dels exemples més greus i s'hi ha de posar solució, cercant solucions alternatives d'aparcament per als veïnats si és necessari, però s'hi ha d'actuar. Què espera l’Equip de Govern a sol·licitar un estudi tècnic de mobilitat a la Policia Municipal per a aquesta reforma circulatòria tan necessària? En altres qüestions, com el trasllat de les dependències de la Policia Local al Centre Cap Vermell, tot d'una varen aconseguir un informe tècnic que ho avalava, que ben prest va ser presentat a l’oposició.

 

Més per Capdepera