Imprimeix
Categoria: Comunicats
Vist: 2210
MÉS creu que l'edifici Cap Vermell no és el millor lloc per a la Policia Municipal, i a més provocarà el desmantellament dels serveis municipals a Cala Rajada












L'equip de govern de l'Ajuntament de Capdepera ha pres la decisió de traslladar les oficines i instal·lacions de la Policia Municipal al Centre Cap Vermell de Cala Rajada, decisió que en cap cas ha estat consensuada amb Més per Capdepera i que no compartim.

La justificació pel trasllat és el mal estat de les instal·lacions del carrer Roses, que no complirien la legislació en matèria de seguretat laboral. En tot cas no s'han posat damunt la taula alternatives per ser estudiades i que permetin donar una solució provisional a la Policia Municipal mentre es decideix i executa la solució definitiva.

Des de Més per Capdepera pensam que el Centre Cap Vermell no és el millor lloc per a traslladar-hi tot l'operatiu, oficines i serveis de la Policia Municipal, calabossos inclosos. No pareix adient que un centre cultural, en el que hi ha una biblioteca, un auditori, i que a més ofereix cursos de formació i serveis municipals d'atenció a la ciutadania, hagi de compartir espai amb els serveis propis d'un cos de seguretat. Tampoc pareix que l’espai sigui operatiu per als propis agents i les tasques que han de dur a terme.

A part de la poca idoneïtat de l'espai la conseqüència de tot plegat serà el desmantellament de bona part dels serveis municipals que en els darrers anys s'havien descentralitzat i traslladat a Cala Rajada. Sense anar més lluny els serveis socials del Consistori només atendran a Capdepera i tots els usuaris calarajaders s'hi hauran de desplaçar. És, sens dubte, una passa enrere imperdonable.

Des de Més hem proposat que els diners que s'han de destinar a reformar i adaptar el Centre Cap Vermell per a la Policia Municipal es dediquin a la redacció del projecte per a la construcció d’un edifici destinat només a la Policia Municipal, modern i eficient, al solar propietat de l'ajuntament situat a la rotonda del camp de futbol. 

En definitiva, Més per Capdepera considera una xapusa la solució elegida per l’equip de govern, ja que desmatella els serveis municipals a Cala Rajada, atorgant a l'edifici del Cap Vermell un ús pel qual no va ser ideat i que, per tant, s'haurà de reformar amb les despeses que això suposarà.

No volem que el centre Cap Vermell estigui destinat a fer de quarter de la Policia Municipal, ja que privarà als calarajaders d'alguns dels serveis municipals dels quals gaudien. Volem una solució definitiva als problemes d'espai de la Policia Local, i aquesta no ho és.

Més per Capdepera