Imprimeix
Categoria: Comunicats
Vist: 2766


Es coneix com a
processionària del pi la larva (eruga) d'una espècie de papallona nocturna (Thaumetopoea pityocampa Schiff.) anomenada vulgarment així perquè es desplaça en grup -és molt gregària- formant les característiques cues o processons, especialment quan s'enterra.

Es tracta d'un insecte defoliador -és a dir, s'alimenta de fulles- que ataca els pins, i que pot afectar-lo de manera greu si els atacs són molt intensos i repetits o si els arbres estan debilitats.

L’Ajuntament de Capdepera realitza diverses actuacions durant tot l’any per combatres aquesta plaga. Ara s’ha iniciat la campanya d’eliminació de bosses de processionària amb tirs d’escopeta. Aquesta actuació és un mètode de control de la població ja que es destrueixen les erugues que encara són dins la bossa. Els propietaris d’habitatges amb pinar dins zona urbana que tinguin bosses de processionària en els pins, poden contactar amb l’àrea de medi ambient de l’Ajuntament (Tel. 971563052; Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.)