Imprimeix
Categoria: Comunicats
Vist: 2413
“Els 157.000 € per reformar Can Rata podrien ser diners tudats d'aquí uns anys. MÉS tampoc entén que es doni prioritat a algunes inversions ateses les necessitats que té el municipi”

  

En el Ple celebrat el passat 1 de setembre es varen aprovar una sèrie d'inversions de les anomenades financeres sostenibles. Una d'elles era la referent a la reforma de l'edifici de can Rata, a baix de l'antic ajuntament, per un import de 157.000 €. Podria tractar-se d'una inversió raonable si no fos perquè, fa pocs mesos, el mateix Ple va aprovar una moció per a sotmetre a la participació ciutadana la decisió sobre el futur del conjunt d'edificis i estances que formen l'antiga casa consistorial.

Entre les possibles alternatives que finalment votarà el poble molt possiblement hi haurà la d'esbucar tot l'edifici i deixar-hi un espai obert o bé substituir-lo per una altra edificació (un nou espai municipal, pàrquings, etc.). Si aquesta fos la decisió de la ciutadania, aquests diners que ara s'hi invertiran hauran estat de bades, circumstància que va posar de manifest Més per Capdepera. Per aquest motiu ens vàrem abstenir.

D'altra banda, MÉS va votar en contra de la inversió de més de 60.000 € a la zona de jardins del Centre Cap Vermell. Ni sabem quin tipus de jardins s'hi volen fer ni podem entendre de cap manera que l'equip de govern no hagi reclamat a la constructora pels defectes del sistema de reg, el qual es va espenyar al cap d'un any de la seva inauguració. És inadmissible que l'equip de govern no hagi fet res per passar comptes amb qui va fer l'obra i ara es vulguin gastar 60.000 € que facin oblidar el tema. Aquesta inversió en concret no va resultar aprovada pel Ple.

Tampoc entenem que es gastin 23.500 € en fonts ornamentals de Canyamel quan els veïns de la zona vénen demanant fa anys la posada a punt de l'edifici municipal que hi ha al barri, per poder-lo dedicar a activitats ciutadanes o a serveis municipals. Com tampoc es pot entendre que l'equip de govern no hagi proposat dedicar un sol euro d'aquestes inversions a la millora de determinats carrers i aceres del municipi que es troben en una situació lamentable. En aquest sentit cal recordar que es va acordar, a proposta de Més, realitzar un pla integral de manteniment, del qual encara no en tenim notícia.

En definitiva, MÉS no comparteix la priorització d'una part de les inversions proposades, les quals consideram que no s'ajusten a les necessitats del municipi.

MÉS per Capdepera