Imprimeix
Categoria: Comunicats
Vist: 2079
“Què espera l'equip de govern per a convocar una plenària de la Fundació Castell de Capdepera?”







   En el mes de febrer de 2015, el Ple de l'Ajuntament va aprovar els nous estatuts de la Fundació Castell de Capdepera. Un dels òrgans de govern de l'entitat és el Ple de la Fundació, format per representants de totes les associacions del poble. Ja en aquell moment, des de MÉS vàrem advertir que no acceptaríem maniobres per deixar el poble al marge de les decisions importants o per deixar d'informar periòdicament el Ple de la Fundació sobre les decisions que acordàs el Batle o la regidora de torn.

  Doncs bé, l'activitat del Ple de la Fundació, que ha de convocar el mateix Ajuntament, ha estat magra, des d'aleshores ençà. De fet, la darrera convocatòria es remunta al desembre de 2015 per a aprovar els pressuposts -era obligatori-, però d'aquella data totes les actuacions al Castell s'han dut a terme sense informar-ne el poble.

  Històricament, des que es va crear el Patronat del Castell, sempre s'havia fet una reunió amb es seus components abans del Mercat Medieval, en què s'informava de les activitats que es farien dins el recinte i es parlava de la col·laboració a oferir des del Patronat. Doncs bé, enguany, per primer cop, no s'ha reunit a la Fundació per a parlar del Mercat. D'altra banda, l'equip de govern vol dur al pròxim plenari de l'Ajuntament una modificació pressupostària per a incorporar 44.000 € a la Fundació, per a treballs arqueològics. No ens pareix malament que es gastin diners en aquests projectes, però això no ho hauria de decidir el Ple de la Fundació? Recordem que va ser aquest Ple el que va aprovar els pressuposts.

  Res sap ni coneix el poble, per mitjà de les associacions representades en el Ple de la Fundació, sobre la tasca que està duent a terme la regidora Sra. Lorena Molinillo. Quin projecte té per al Castell? Quines decisions ha pres o pensa prendre?

 En definitiva, l'actual situació no ve sinó a corroborar les pors de MÉS per Capdepera: la modificació del règim legal de l'ens municipal que ha de tenir cura del Castell, seria aprofitat pel Batle per a furtar al poble la possibilitat de decidir i de ser informat de forma periòdica, sobre les qüestions que afecten el nostre principal element patrimonial.

 Reclamam una vegada més a l'equip de govern que convoqui el Ple de la Fundació Castell de Capdepera per a informar el poble de les decisions preses en els darrers mesos i per a establir un calendari de reunions del màxim òrgan de decisió.