Imprimeix
Categoria: Comunicats
Vist: 1118
Zona ACIRE de Capdepera: el Batle ens va vendre un acord amb els veïns que ha resultat ser fals

 

Mesos enrere, el Ple de l’Ajuntament de Capdepera va aprovar, amb el vot a favor del PP i l’abstenció de MÉS, l’Annex de zones ACIRE de Capdepera. En aquella sessió, MÉS va insistir en que la transformació del centre de Capdepera en zona de vianants és positiva, però que abans era necessari arribar a un consens previ de com s’anirien implantant les restriccions al trànsit rodat i, sobretot, que era imprescindible demanar els oportuns informes policials i cercar alternatives a totes les zones d’aparcament que s’eliminaran. 

Se’ns va dir que hi havia un ample recolzament dels veïns i es va procedir a aprovar la relació de carrers afectats. Ara hem sabut, arran de la reunió mantinguda recentment amb els veïns, que aquest recolzament no existia i que res s’havia acordat amb ells, és més, hi ha un profund malestar entre els afectats a causa de la manca d’informació i de consens per part de l’Ajuntament. Al·leguen, entre altres motius, que a dia d’avui no hi ha cap alternativa a les zones d’aparcament que s’eliminaran i que alguna de les solucions proposades, com ara utilitzar la plaça Vella com a zona per a donar la volta amb el cotxe, és temerària, atesa la pendent existent.

En definitiva, ni hi ha acord ni consens amb els veïns, ni tan sols s’havien mantingut reunions prèvies per a informar. Des de MÉS, a part de consensuar amb els afectats la implantació de la Zona ACIRE, demanam a l’equip de govern els preceptius informes policials per a reorganitzar tant el trànsit com les zones d’aparcament per a residents i visitants.