Imprimeix
Categoria: Comunicats
Vist: 2273


IB3 ofereix diumenge, 27 de desembre, a partir de les 21.30 h, des del Teatre Principal de Palma, els Premis 31 de Desembre 2015 organitzats per l’Obra Cultural Balear (OCB). L’acte inclourà un bon grapat d’artistes i convidats amb la ferma intenció que siguin una mostra representativa del potencial creatiu de les Illes Balears.

En aquesta gala s’entregarà, endre d'altres, el Premi Aina Moll i Marquès a Jaume Fuster i Alzina.


 

Els Premis 31 de desembre instaurats per l’OCB tenen com a finalitat reconèixer, estimular i fer sorgir tot tipus d’actuacions, comportaments i activitats encaminats a afavorir l’ús normal de la llengua catalana en tots els àmbits de la vida social i pública, promoure la cultura i desvetllar i estendre la consciència nacional pròpia de les Illes Balears.

Al web www.ib3tv.com podeu veure aquest programa en directe i també el trobareu a la secció “A la carta”.

La Nit de la Cultura, organitzada per l’Obra Cultural Balear, se celebrarà el proper diumenge dia 27 de desembre, a les 21,30h, al Teatre Principal de Palma. En el decurs d’aquesta gala es lliuraran els Premis 31 de Desembre de 2015, la relació dels quals és la següent:

 

Premi Francesc de B. Moll: Comissió Cívica del Tricentenari 1715-2015

Premi Josep M. Llompart: Gabriel Barceló i Bover

Premi Emili Darder: Orfeó l’Harpa d’Inca

Premi Bartomeu Rossello-Pòrcel: Grup “Taverners”

Premi Bartomeu Oliver: Projecte “Fabricantes de Bunyola”

Premi Miquel dels Sants Oliver: Text “I si passa, què ens passa?” de l’Editorial Arrela

Premi Aina Moll i Marquès: Jaume Fuster i Alzina

Premi Gabriel Alomar: Revista “Enderrock”.

La Nit de la Cultura 2015 tendrà com a fil conductor Ramon Llull, de qui es commemorarà durant el 2016 el set-centè aniversari de la seva mort. L’OCB considera Llull l’autor nacional per excel·lència, aquell que més i millor representa la llengua i la cultura catalanes. Per això, també, l’entitat li ha dedicat el seu tradicional calendari.

D’altra banda, l’Obra Cultural Balear dedicarà aquesta gala a Climent Garau, segon president de l’entitat entre els anys 1970 i 1976, cofundador del Grup Banquerna i un dels grans referents del país, que morí fa quatre mesos.

La Nit de la Cultura 2015 serà conduïda, més que no presentada, per l’actor Joan Miquel Artigues, que també ha participat en el guió.

Quant a les actuacions musicals, hi seran el grup manacorí ROIG!, que ve de guanyar el premi Joventut del concurs Sona 9 dedicat als nous valors de la música catalana moderna; BLAUMUT, un grup principatí que combina el folk amb el pop, la música clàssica i la cançó d'autor, i que amb dos treballs, “El turista” i “El primer arbre del bosc”, s’han fet un lloc ben destacable en el panorama musical en català. I, finalment, GLÒRIA JULIÀ dirà Ramon Llull acompanyada per Joan Carles Vaquer i Víctor Leiva.