Imprimeix
Categoria: Comunicats
Vist: 1949
Campanya ‘Sense estigmes’ pel Dia Mundial de la Sida a Capdepera







 

El dia 1 de desembre se celebra el Dia Mundial de la Sida i des de la Coordinació Autonòmica de Drogues i de l’Estratègia de la Sida de la Conselleria de Salut del Govern de les Illes Balears han engegat la campanya “Sense estigmes” a la qual s’ha adherit l’Ajuntament de Capdepera. 

Durant el dimarts dia 1 i fins el dia 4 de desembre, a les oficines municipals de Capdepera i Cala Rajada, es regalaran llaços de color vermell com a símbol de comprimís.

Des del punt de vista de Salut Pública l’estigma relacionat amb el VIH, per ser una infecció de transmissió majoritàriament sexual, és un obstacle per l’accés als serveis de salut, al diagnòstic i al tractament.

Les conseqüències no només són per a les persones infectades sinó també per a la població general, el temor als efectes d’un resultat positiu en la prova del VIH fa que es produeixi un retràs en el diagnòstic i en l’adopció de comportaments preventius vers d’altres persones. En les persones amb VIH aquest estigma provoca que algunes d’elles per temor a ser rebutjades no proposin l’ús del preservatiu a les seves parelles sexuals o no comuniquin el seu estat serològic a les seves parelles.

Si voleu informació sobre VIH i sida podeu consultar la pàgina web http://vihsida.caib.es.