El departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Capdepera ha iniciat una nova campanya per recordar que està prohibit llençar residus voluminosos al costat dels contenidors. Els treballadors del departament reparteixen fulletons informatius per les cases per informar els veïnats de les opcions que tenen per desfer-se d'un residu voluminós o de restes de poda.
 
L'Ajuntament de Capdepera disposa d’un servei gratuït de recollida a domicili de mobles, electrodomèstics o qualsevol altre objecte voluminós, o de residus de jardí. El ciutadà pot utilitzar-lo telefonant al 971563422. Cal recordar que s’ha de telefonar abans de treure el residu al carrer. També es pot portar a la deixalleria municipal, situada al polígon industrial, igual que qualsevol altre residu (horari dll-dss 8-20h i dg 9-14h).
 
El servei de recollida de voluminosos i poda s'efectua tres vegades per setmana, dimarts, dijous i dissabte. Aquests dies els operaris de l'empresa de recollida es desplacen amb un camió per les cases que els han avisat i se'n porten els residus a la deixalleria.

L'abandonament de residus voluminosos als contenidors crea dos problemes. Per una banda embruta el municipi i dóna una mala imatge, i per l'altra suposa que l'empresa de residus a de destinar més temps per netejar la brutor.