Des del Partit Popular de Capdepera, una vegada que hem pogut analitzar els resultats electorals del 24 de maig i a petició d'aquesta revista digital (Capvermell.org) volem expressar:

Els resultats obt inguts de 997 vots  ens indiquen diverses variants. La primera és que la nostra candidatura municipal ha capejat el temporal que ha assolat la nostra formació en la pràctica totalitat de municipis, i hem passat de 1088 vots l'any 2011 a aquests 997 del 2015, cosa que dóna una perduda percentual de 1,59% (la menor amb diferència dels municipis del nostre  voltant). Al contrari que els nostres resultats a nivell autonòmic (a Capdepera), on hem tingut una reculada excessiva i hem passat de 1.425 vots ha 962.
 
En aquesta la primera legislatura del canvi d'UCAP pel Pi no s'ha reflectit més que el vot d'UCAP ha anat majoritàriament al PSOE, així com un bon percentatge a la formació MÉS. Que el camí al centre polític que hem realitzat per a aquesta legislatura ens ha portat a una pèrduda relativa de suports per la nostra ala dreta, que han anat a engreixar al PSOE, deduït per la diferència de percentatge de vots emesos entre Capdepera municipi i Cala Rajada, i observant les curiositas per taules, sent reemplaçats en bona part per un vot popular que han vengut d’aquí i d’allà i que han sabut captar tant la nostra candidata com la resta de candidatura.

Per una altra banda, els nostres resultats a nivell autonòmic no han estat mes que el preu de rompre els consensos que presisement varen ser duits a terme pel Partit Popular, no han estat més que el preu de tantes mesures impopulars que han afectat a la clase mitjana  i han fet que aquesta es quedàs a ca seva o donàs el seu recolzament a una altra formació.

El final de tota aquesta història és que en el canvi de legislatura passam de la majoria absoluta de PSOE/UCAP (PSOE) a una amb majoria simple, on toca moure fitxa al PSOE, ja que d'ells depèn ara la formació d'un nou equip de govern. Nosaltres, per la nostra banda, només podem esperar esdeveniments. Tots aquests rumors que es vénen donant pel nostre municipi, són això, rumors i suposicions, cosa habitual per aquestes dates postelectorals.

Finalment, volem felicitar públicament el PSOE per la seva victòria electoral, cosa que ja va fer la nostra candidata la mateixa nit del 24 de maig, i felicitar també la formació MÉS pel seu augment considerable de suports, així com les altres formacions que han obtingut representació en el consistori.
 
PARTIT POPULAR CAPDEPERA